Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Peste 3000 de școli din România sunt închise din cauza noului coronavirus

Ministerul Educației a anunțat că 3.014 unități de învățământ din țară sunt în scenariul roșu începând de luni. În regim normal se învață în 9.748 școli iar alte 4.894 funcționează în regim hibrid, cu jumătate dintre elevi în clase, jumătate acasă.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 27.10.2020 - 10:36

Luni la prânz, conform datelor furnizate Ministerului Educației și Cercetării de către Inspectoratele Școlare Județene în România, 3.014 unități de învățământ erau închise iar lecțiile se desfășurat sută la sută în regim online.

„Menţionăm că dintre cele 3.014 de unităţi aflate în această situaţie, 382 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.632 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.”, a anunțat Ministerul Educației.

În scenariul hibrid, cu jumătate dintre elevi chemați în sălile de curs și jumătate aflați la domiciliu funcționează 4.894 unități de învățământ iar în scenariul verde, cu toți cursanții în școli, sunt în acest moment 9.748 unități de învățământ, majoritatea școli din mediul rural ori localități urbane cu puțini locuitori unde incidența infectării cu Covid-19 este mică.

Comentarii