7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocial13.000 de sancţiuni contravenţionale aplicate în Ajun şi în ziua de Crăciun

13.000 de sancţiuni contravenţionale aplicate în Ajun şi în ziua de Crăciun

În urma activităţilor de investigaţii, poliţiştii au prins în flagrant 237 de autori de infracţiuni şi 11 autori ai unor fapte penale în dosarele cu autor necunoscut. Totodată, au fost depistate 25 de persoane date în urmărire, dintre care 24 la nivel naţional şi una la nivel internaţional.

Au fost aplicate aproape 13.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 4 milioane de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 200 de mii de lei.

În ultimele două zile, au fost reţinute 522 de permise de conducere şi 142 de certificate de înmatriculare.

Numărul de accidente rutiere grave înregistrate în perioada minivacanţei este în scădere faţă de anii anteriori. Astfel, numărul de accidente grave a scăzut faţă de 2018 cu 44%, iar faţă de 2019 cu 53%.

În ceea ce priveşte infracţiunile comise cu violenţă, şi ne referim aici la omor, tentativă de omor sau tâlhărie, se continuă trendul descendent al ultimilor ani. Faţă de anul 2018, se înregistrează o scădere cu 38%, iar faţă de 2019 cu 33%.

O altă misiune importantă a efectivelor MAI, în Ziua de Crăciun, a fost asigurarea protecţiei transportului dozelor de vaccin de la intrarea în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la Nădlac şi până la Institutul Cantacuzino. Structurile MAI vor asigura şi protecţia următoarelor transporturi de doze de vaccin.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, pentru verificarea modului în care au fost respectate măsurile de protecţie sanitară, au acţionat aproape 13.800 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, precum şi angajaţi de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale.

Au avut loc 1.200 de acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificaţi aproximativ 3.000 de operatori economici, 136 de operatori transport persoane, 7.800 de obiective de interes, dintre care 2.300 de unităţi de alimentaţie. În plus, au fost verificate 74.400 de persoane.

În urma acţiunilor de control din ultimele 24 de ore, au fost aplicate peste 3.800 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 800.000 de lei.

Aproximativ 2.800 de sancţiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, 49 pentru nerespectarea distanţării fizice, iar 40 pentru încălcarea măsurii carantinei sau a izolării.

Alte 826 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind libera circulaţie a persoanelor.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, faţă de o persoană au început cercetările pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Alte nouă sesizări însoţite de imagini foto/video, semnalau în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice la nivelul municipiului Bucureşti.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne şi ai celorlalte instituţii vor avea în continuare în atenţie zonele cu risc crescut de răspândire a virusului SARS-CoV-2, inclusiv obiectivele supuse restricţiilor.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă