17.7 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăSănătateZâmbete fără frontiere: Dr. Andrei Stan, alegerea pacienților de pe patru continente...

Zâmbete fără frontiere: Dr. Andrei Stan, alegerea pacienților de pe patru continente pentru tratamentul cu dantură fixă pe implanturi dentare

An de an, tot mai mulți români plecați în străinătate aleg să vină acasă în România pentru rezolvarea problemelor dentare și refacerea danturii pe implanturi dentare.

La clinica sa de Implantologie și Reabilitare Orală Completă, Dr. Andrei Stan oferă soluții avansate chiar și pentru cele mai complicate cazuri. La clinica acestuia se oferă tratamente atât cu implanturi individuale pentru probleme minore cum ar fi lipsa a 1-2 dinți până la refacerea întregii danturi chiar și pentru cazuri dintre cele mai complexe.

Totuși, marea majoritate a românilor care se întorc în țară pentru astfel de tratamente vin cu probleme grave unde de cele mai multe ori e nevoie de refacerea întregii danturi, adică de acele tratamente cu dantură fixă pe 4 sau 6 implanturi dentare.

Cine sunt principalii candidați pentru tratamentele cu Dantură Fixă pe 4 sau 6 Implanturi Dentare?

Persoanele care au rămas fără dinți. Dantura fixă pe 4, 5, sau 6 implanturi dentare este ideală pentru persoanele care și-au pierdut total dantura sau marea majoritate a dinților fie din cauza accidentelor sau a bolii parodontale. Persoanele nemulțumite de protezele mobile. În trecut, protezele mobile erau soluția standard pentru persoanele care și-au pierdut toată dantura. Acum, avem aceste soluții pe implanturi, care înlocuiesc protezele mobile și astfel scapă pacienții de problemele care veneau odată cu purtarea protezei, precum starea de greață continuă, arsurile provocate de adezivi, și faptul că acestea se mișcau atunci când mâncau sau vorbeau. Persoane cu dantură răvășită de parodontoza sau carii severe. Există foarte multe cazuri în care chiar dacă vizual dinții arată relativ în regulă, ei să fie foarte mobili tocmai din cauza bolii parodontale care a erodat osul în care aceștia erau implantati. La multe dintre aceste cazuri se ajunge la extracții totale și refacerea întregii danturi pe implanturi.

Dar Totuși, Ce Este Această Dantură Fixă pe Implanturi Dentare?

Dantura fixă pe implanturi reprezintă o soluție avansată pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind pacienților o alternativă durabilă și stabilă, față de protezele mobile tradiționale. Această metodă implică utilizarea implanturilor dentare, care sunt inserate chirurgical în osul maxilar, servind drept suport pentru dantura fixă. Diferența majoră față de alte soluții dentare constă în faptul că dantura fixă este concepută pentru a se integra armonios cu structura orală existentă, imitând funcția și aspectul dinților naturali. Pacienții beneficiază de o soluție pe termen lung care le permite să mănânce, să vorbească și să zâmbească fără griji. Prin tratamentul cu dantura fixă, pacienții pot evita inconvenientele asociate cu protezele mobile, cum ar fi necesitatea de a utiliza adezivi sau riscul de deplasare al protezei în timpul vorbitului sau a masticatiei. În plus, dantura fixă contribuie la menținerea sănătății osului maxilar, prevenind resorbția osoasă și păstrând structura facială.

Beneficiile Danturii Fixe

Alegerea unei danturi fixe vine cu o serie de avantaje semnificative care pot îmbunătăți considerabil calitatea vieții pacienților: Functionalitate Restabilită: Dantura fixă permite pacienților să se bucure din nou de o gamă largă de alimente, restabilind capacitatea de a mesteca eficient și de a savura mesele preferate fără restricții sau disconfort. Confort și Siguranță: Datorită ancorării stabile oferite de implanturile dentare, dantura fixă rămâne fermă în loc, eliminând preocupările legate de deplasarea sau alunecarea protezei în timpul utilizării. Aspect Natural: Dantura fixă este proiectată și personalizată pentru a se potrivi perfect cu zâmbetul și trăsăturile fiecărui pacient, oferind un aspect natural și estetic plăcut. Conservarea Sănătății Orale: Utilizarea implanturilor ajută la prevenirea resorbției osoase și la menținerea sănătății și structurii osului maxilar, contribuind astfel la un profil facial mai tânăr. Durabilitate: Protezele dentare fixe sunt concepute pentru a rezista pe termen lung, oferind o soluție durabilă care minimizează necesitatea unor intervenții frecvente sau înlocuiri.

Cum arată tratamentul în sine?

Tratamentul cu dantura fixă este un proces bine structurat, care începe cu o evaluare amănunțită a stării de sănătate orale a pacientului. Această evaluare inițială include consultul stomatologic și un CBCT 3D (radiografie 3D a danturii), pentru a obține o imagine completă a structurii osoase a pacientului și pentru a putea pregăti un plan de tratament personalizat.

Etapa Chirurgicală

Prima etapă a tratamentului este cea chirurgicală unde se fac eventuale extracții, se curăță infecțiile existente și sunt inserate implanturile dentare. Această procedură se realizează sub anestezie locală, pentru a asigura confortul pacientului pe parcursul intervenției.

Perioada de Vindecare

După inserarea implanturilor, urmează o perioadă de vindecare, în care osul se vindecă în jurul implanturilor, un proces cunoscut sub numele de osteointegrare. În această etapă, pacienții poartă o lucrare dentară provizorie, care le permite să se bucure de un zâmbet complet în timp ce așteaptă finalizarea procesului de vindecare.

Lucrarea Protetică Finală

Ultimul pas al tratamentului este aplicarea lucrării dentare finale pe implanturi, care este personalizată pentru a se potrivi perfect cu forma, culoarea și dimensiunea dinților naturali ai pacientului. Această lucrare finală restabilește funcționalitatea completă a danturii și oferă un aspect estetic natural.

Cum poți să beneficiezi și tu de o astfel de dantură fixă? Totul începe cu un consult gratuit în clinica dr. Andrei Stan, în care vei afla toate informațiile necesare despre acest tratament cu proteza fixă cu preț pentru 4 implanturi.

Cele mai citite

Gabriela Firea, motivul în plus pentru care Robert Negoiță votează lista PSD-PNL la europarlamentar

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat marţi că prezenţa Gabrielei Firea pe lista de candidaţi la europarlamentare reprezintă pentru el un motiv în...

Iohannis și Ciolacu aniversează intrarea României în NATO. La momentul aderării, România era condusă de Ion Iliescu și Adrian Năstase

Președintele Iohannis și alți politicieni de prim rang participă la aniversarea a 20 de ani de la intrarea României în Alianța Atlantică. Evenimentul este organizat...

Casa Albă vede puține șanse pentru un armistițiu după declarațiile recente ale Hamas

Casa Albă a apreciat marţi declaraţiile Hamas cu privire la un armistiţiu propus, asociat cu eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza, ca fiind "nu prea...
Ultima oră
Pe aceeași temă