22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSănătateVaccinul AstraZeneca a fost redenumit. Se va numi Vaxzevria

Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit. Se va numi Vaxzevria

Vaccinul anti – Covid produs de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a fost redenumit. Noul nume al acestui vaccin este Vaxzevria, anunță presa occidentală, citând un comunicat transmis de autoritățile Uniunii Europene.

Vaxzevria este numele sub care va fi produs, de acum înainte, vaccinul AstraZeneca. Sub noul nume, acest vaccin își păstrează autorizația de a fi folosit în UE, a anunțat Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA). Site-ul www.ema.europa.eu precizează că Vaxzevria este “autorizat pentru a fi folosit în Uniunea Europeană”.

Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit dar rămâne același

Tot potrivit EMA, Vaxzevria poate fi folosit pentru a contracara pandemia Covid “la persoane de 18 ani sau peste această vârstă”. Vaccinul Vaxzevria este folosit pentru imunizare și în România și se aplică în două doze. Celelalte două produse folosite în România pentru imunizarea anti – Covid sunt Pfizer și Moderna.

Spre deosebire de aceste două produse, Vaxzevria este un vaccin clasic, adică nu folosește tehnologia ARNm (ARN Mesager). Vaccinurile clasice conțin viruși inacctivați sau atenuați, subliniază Uniunea Europeană. În schimb, vaccinurile ARNm conțin informație genetică. Această informație indică organismului uman să creeze proteina S.

Pe de altă parte, termenul VAX a fost desemnat cuvântul anului 2021, în limba engleză.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...
Ultima oră
Pe aceeași temă