27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSănătateTrebuie evitată încurajarea automedicației, avertizează un mare producător de medicamente

Trebuie evitată încurajarea automedicației, avertizează un mare producător de medicamente

Trebuie evitată încurajarea automedicației, avertizează un mare producător de medicamente, compania Zentiva România.

Mesajul transmis de această companie intervine după ce o serie de articole de presă, apărute pe internet, au publicat recomandări privind utilizarea unor medicamente. Recomandările se refereau la medicamente pentru combaterea febrei sau a durerii.

Unele medicamente recomandate pe internet au însă nevoie, pentru fi eliberate de farmacii, de prescripție medicală, nefiind suficientă doar dorința pacientului de a obține aceste medicamente.

“Febra, ca si durerea, este un simptom si de aceea, pentru un diagnostic si tratament corect trebuie, intotdeauna trebuie sa apelam la un medic. De asemenea consideram ca, in spatiul public trebuie evitata recomandarea de medicamente care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala (precum metamizolul) si trebuie evitata mentionarea denumirilor comerciale, tocmai pentru a se evita automedicatia, o problema actuala in tara noastră”, precizează compania Zentiva.

Ca producator de metamizol, această companie precizează că, pentru metamizol, sunt autorizate de ANMDMR si există pe piață forme care pot fi utilizate la copii, de exemplu picături orale. Acestea pot avea mai multe indicații terapeutice. De exemplu, acest produs poate fi prescris de medic pentru durere severă acută, post-traumatică sau post-operatorie, pentru colici, pentru dureri de origine tumorală, pentru alte dureri severe, acute sau cronice, daca alte mijloace terapeutice nu sunt indicate, sau pentru febră mare, care nu raspunde la alte mijloace terapeutice.

“Metamizol este un medicament care se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala si trebuie administrat intotdeauna in dozele si urmand modul de administrare indicate de medicul prescriptor”, subliniază compania Zentiva. “Considerăm că toate informatiile publice despre medicamente trebuie sa fie corect si responsabil fundamentate pentru a evita eventuale prejudicii aduse pacientilor, medicilor, producatorilor de medicamente si, in extenso, sistemului de sanatate”, subliniază compania farmaceutică.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă