24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăSănătateTrebuie evitată încurajarea automedicației, avertizează un mare producător de medicamente

Trebuie evitată încurajarea automedicației, avertizează un mare producător de medicamente

Trebuie evitată încurajarea automedicației, avertizează un mare producător de medicamente, compania Zentiva România.

Mesajul transmis de această companie intervine după ce o serie de articole de presă, apărute pe internet, au publicat recomandări privind utilizarea unor medicamente. Recomandările se refereau la medicamente pentru combaterea febrei sau a durerii.

Unele medicamente recomandate pe internet au însă nevoie, pentru fi eliberate de farmacii, de prescripție medicală, nefiind suficientă doar dorința pacientului de a obține aceste medicamente.

„Febra, ca si durerea, este un simptom si de aceea, pentru un diagnostic si tratament corect trebuie, intotdeauna trebuie sa apelam la un medic. De asemenea consideram ca, in spatiul public trebuie evitata recomandarea de medicamente care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala (precum metamizolul) si trebuie evitata mentionarea denumirilor comerciale, tocmai pentru a se evita automedicatia, o problema actuala in tara noastră”, precizează compania Zentiva.

Ca producator de metamizol, această companie precizează că, pentru metamizol, sunt autorizate de ANMDMR si există pe piață forme care pot fi utilizate la copii, de exemplu picături orale. Acestea pot avea mai multe indicații terapeutice. De exemplu, acest produs poate fi prescris de medic pentru durere severă acută, post-traumatică sau post-operatorie, pentru colici, pentru dureri de origine tumorală, pentru alte dureri severe, acute sau cronice, daca alte mijloace terapeutice nu sunt indicate, sau pentru febră mare, care nu raspunde la alte mijloace terapeutice.

„Metamizol este un medicament care se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala si trebuie administrat intotdeauna in dozele si urmand modul de administrare indicate de medicul prescriptor”, subliniază compania Zentiva. „Considerăm că toate informatiile publice despre medicamente trebuie sa fie corect si responsabil fundamentate pentru a evita eventuale prejudicii aduse pacientilor, medicilor, producatorilor de medicamente si, in extenso, sistemului de sanatate”, subliniază compania farmaceutică.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dan Cărbunaru: „România are ocazia să acceseze noi resurse de gaz, prin operaționalizarea Interconectorului de Gaze Grecia-Bulgaria”

Sâmbătă, 1 octombrie, a fost inaugurat oficial interconectorul de gaze dintre Grecia și Bulgaria. Această mutare schimbă regulile jocului pe piața energiei, a spus...

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa va limita numărul de pasageri până la începutul anului 2023

Aeroportul Schiphol din Amsterdam - unul dintre cele mai aglomerate din Europa - a anunțat joi că intenționează să continue să limiteze numărul de...

Amenințările nucleare ale Rusiei: riscuri și opțiuni de răspuns

În cursul săptămânii trecute, politicienii ruși de rang înalt au amenințat în mod activ cu utilizarea armelor nucleare și au făcut aluzie la posibilitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă