Foto: Arhivă

Toate cele 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal au ajuns în România

Compania Mylan România, desemnată ca furnizor de vaccin gripal în licitaţia naţională din anul 2019, a anunțat, la data de 14 noiembrie, "livrarea completă și la timp a comenzilor de vaccin pentru acest sezon, către distribuitori".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2019 - 19:48

Comenzile de vaccin pentru acest sezon au fost livrate integral către distribuitorii din România.

Aceștia au livrat deja către furnizorii de servicii de sănătate (Direcţiile de Sănătate Publică județene și din București) 1.050.000 de doze, "urmând ca săptămâna aceasta să livreze şi ultima tranşă de 450.000 de doze către beneficiari, conform acordului Ministerului Sănătăţii pentru sezonul 2019-2020".

"Anul acesta provocarea a fost mai mare, din cauza faptului că Organizația Mondială a Sănătății a anunțat mai târziu recomandările de tulpini pentru vaccinuri, dar Mylan a livrat către distribuitori întreaga cantitate de vaccin, nu doar la timp, ci chiar cu 2 săptămâni mai devreme decât calendarul agreat contractual”, a declarat Adrian Grecu, directorul general al Mylan în România și Head of South East Europe în cadrul acestei companii.

Producerea vaccinului gripal este un proces extrem de complex care durează până la șase luni, astfel încât ce se livrează într-un sezon se produce de fapt cu mult înaintea începerii acestuia.

În fiecare an, între cinci și zece la sută dintre adulți și între 20 și 30 la sută dintre copii se îmbolnăvesc de gripă. Potrivit OMS, se estimează că epidemiile anuale la nivel global vor avea drept rezultat între aproximativ trei și cinci milioane de cazuri de îmbolnăviri severe și între 290.000 și 650.000 de decese.

Comentarii