18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSănătateStudiu: Exercițiile fizice regulate te ajută să elimini stresul

Studiu: Exercițiile fizice regulate te ajută să elimini stresul

Cercetări recente publicate în “Mental Health and Physical Activity” au analizat relația dintre factorii de stres importanți din viața de zi cu zi, boala psihiatrică rezultată și exercițiile fizice. Rezultatele indică faptul că cei care făceau exerciții fizice în mod constant aveau mai multe șanse de a fi rezistenți în fața factorilor de stres din timpul vieții.

Cei care se confruntau cu o sănătate mintală îmbunătățită după un factor de stres al vieții făceau exerciții fizice moderate, iar cei cu boli cronice după un factor de stres aveau cele mai scăzute niveluri de exerciții fizice. Studiul afirmă efectele pozitive ale activității fizice asupra sănătății mintale și subliniază importanța promovării exercițiilor fizice regulate pentru bunăstarea mintală generală.

Ca parte a experienței umane, indivizii trec prin evenimente stresante, cum ar fi probleme medicale sau pierderea unei persoane dragi, care pot duce la probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia și gândurile de suicid. S-a demonstrat că exercițiile fizice regulate stimulează sănătatea mintală, reducând șansele de a dezvolta anxietate sau depresie și îmbunătățind calitatea vieții adulților în vârstă și a celor cu depresie.

Obiectivul principal al noului studiu a fost de a determina dacă exercițiile fizice efectuate înainte de un eveniment stresant ar putea ajuta la prevenirea unor niveluri mai ridicate ale simptomelor depresiei. Ipoteza a fost că, dacă o persoană face exerciții fizice în mod regulat înainte de un eveniment stresant, aceasta va fi mai bine pregătită pentru a-l gestiona și ar putea să nu experimenteze atât de multe efecte negative, mai ales dacă este considerată deja rezistentă.

“Având în vedere asocierea dintre exercițiile fizice consecvente și prevenirea depresiei, este important să examinăm această asociere în mod prospectiv și longitudinal pentru a identifica strategii de prevenire a impactului negativ pe termen lung, în special în urma unor factori de stres major în viață”, au scris autorul principal Kristin L. Szuhany și colegii săi în cadrul studiului.

Cercetătorii au analizat datele din cadrul “Health and Retirement Study (HRS)”, un studiu longitudinal al adulților în vârstă din Statele Unite, născuți între 1931 și 1947. Echipa de cercetare a examinat datele din 2004 până în 2016, folosind date din doi în doi ani. Participanții și-au dat consimțământul în scris, iar analiza a fost efectuată numai pe persoanele care au trecut prin factori de stres, cum ar fi doliu, infarct miocardic, divorț, pierderea locului de muncă sau invaliditate. Dimensiunea eșantionului a inclus 1.405 participanți.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă