14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSănătateRemedii pentru durerile de genunchi – cum tratezi natural durerile articulare?

Remedii pentru durerile de genunchi – cum tratezi natural durerile articulare?

Durerile articulare pot apare oriunde în organismul nostru și la orice vârstă. În general, durerile articulare se pot localiza la nivelul mâinilor, al umerilor, șold, genunchi, glezne, etc. Frecvent, durerile articulare sunt prezente la nivelul genunchilor, al șoldurilor și la nivelul umerilor. Acestea apar în boli precum artrită, artroză, reumatism acut sau cronic, poliartrita reumatoidă, etc. Vârsta este un factor important de apariție a bolilor articulare.

 

Există situații în care articulațiile ne dor, chiar dacă nu suntem în vârstă și nu suferim de boli precum artrită, artroză, guta, bursită, osteonecroză, tendinită etc. Spre exemplu, creșterea mare în greutate, consumul ridicat de zahăr și dulciuri, o alimentație complet nesănătoasă, deshidratarea accentuată, statul într-o singură poziție timp îndelungat, etc. pot determina apariția de boli ale articulațiilor supărătoare și limitative.

În literatura de specialitate, durerea articulară mai este denumită și artralgie dacă afecțiunea în sine nu este de tip inflamatoriu sau artrită atunci când la nivelul articulațiilor sunt prezente fenomene de inflamație. Intensitatea durerilor articulare diferă de la o persoană la alta. De obicei, o dată cu înaintarea în vârstă, durerile articulare se intensifică și devin din ce în ce mai incomode. Articulațiile pot să doară și atunci când sunt afectate celelalte structuri din apropiere, de asemenea.

Este vorba despre tendoane, ligamente, burse, structuri osoase, cartilaje, etc. Indiferent de locul unde este prezentă durerea sau de intensitatea acesteia, orice durere articulară care persistă mai mult de 2 săptămâni trebuie investigată. Este foarte important să descoperi la timp cauza care determină apariția unor astfel de dureri pentru a evita complicațiile și pentru a reveni la o viață normală, lipsită de dureri neplăcute și lipsă de mobilitate.

Ce este gonartroza? Această afecțiune se caracterizează prin degradarea progresivă și în ritm lent a articulației genunchiului. Apare în mod frecvent bilateral și leziunile sunt ireversibile. Atunci când te confrunți cu dureri de genunchi repetate, când acesta este și deformat și nu mai are o bună mobilitate sau când apare o durere de genunchi când îl îndoi, trebuie să îți pui problema dacă nu cumva suferi de gonartroză.

Indiferent de natura bolii în sine, dacă te confrunți cu dureri de genunchi repetate, mergi la medicul ortoped pentru investigații si tratament adecvat. Datorită multiplelor metode de tratament, există soluții eficiente pentru această afecțiune supărătoare. Articulația genunchiului este o articulație foarte complexă. Multe formațiuni osoase se întâlnesc în această articulație. În plus, dacă aceasta nu este funcțională, atunci, mersul va deveni dificil și calitatea vieții va scădea prea mult.

Dureri de genunchi mai pot apare și după traumatisme importante, în boli reumatismale, în situația în care te-ai îngrășat mult sau după debutul unor afecțiuni osoase, musculare sau ale ligamentelor de la acest nivel. Sportivii de performanță care se accidentează des sau suprasolicită zona genunchilor, pot suferi de gonartroză mai frecvent. Indiferent de cauze și complicații, un consult de specialitate este obligatoriu. Este important să stopezi repede și la timp degradarea cartilajului.

În prezent, un modern și eficient tratament pentru durerile articulare și musculare include și preparatele naturale. Acestea pot fi sub formă de unguente, așa cum este crema Depanten cu aplicare ușoară, sau capsule obișnuite. Extractele din plante naturale nu au reacții adverse și nici contraindicații.

Este motivul principal pentru care din ce în ce mai multe persoane recurg la astfel de remedii pentru durerile de genunchi în prezent. Din fericire, în farmaciile naturiste, în momentul de față, sunt disponibile o mulțime de astfel de produse.

Ce tip de preparate naturale poți consuma când apare frecvent o durere de genunchi când îl îndoi? Studiile recente științifice medicale au demonstrat faptul că, turmenicul și ghimbirul, spre exemplu, sunt eficiente pentru tratamentul multor categorii de dureri de genunchi. Turmenicul are un efecte antiinflamator similar cu medicamentele clasice pe bază de ibuprofen, iar ghimbirul este la fel de eficient, indiferent de felul în care îl consumi.

Bineînțeles, acesta a fost doar un exemplu. Sunt disponibile în farmaciile naturiste și clasice o mare varietate de remedii pentru durerile de genunchi. Anumite produse reușesc să refacă leziunile cartilajului și să limiteze intervențiile chirurgicale neplăcute și riscante. Ca orice alt tratament pentru durerile articulare și musculare, și tratamentul durerilor de genunchi trebuie să fie supravegheat de către un medic specialist. Există și forme de boală, unde trebuie intervenit mai agresiv și la timp.

Pentru obținerea unor efecte mai bune, consumul de suplimente alimentare trebuie însoțit de o alimentație adecvată. Poți găsi exemple de suplimente alimentare recomandate în tratarea durerilor articulare și de genunchi pe site-ul biodivinity.ro unde sunt mai multe recenzii interesante și care te vor ajuta să faci alegerea potrivită.

Dacă suferi de o astfel de boală, nu este bine să mai consumi zahăr, în primul rând sau pâine albă, orez sau alte alimente ce conțin carbohidrați rafinați. De asemenea, grăsimile saturate nu sunt bune deoarece vor spori inflamațiile de la nivelul articulațiilor. Mesele trebuie să includă alimente care au conținut ridicat de vitamina C și D, flavonoide, cereale integrale, etc.

Iaurtul, fructele de pădure, pestele sunt de preferat, de asemenea. Sunt comercializate în prezent o mulțime de remedii pentru durerile de genunchi care conțin acizi grași Omega 3. Aceștia au un important efect antiinflamator și reduc afectarea articulară în mod real și eficient. Studiile clinice au demonstrat faptul că, persoanele care au consumat suplimente naturale pe bază de ulei de pește și cei care l-au introdus în alimentație, au avut dureri de genunchi mult mai reduse.

Suplimentele naturale sau alimentele care conțin mult colagen de tip 2 au și ele efecte foarte bune pentru vindecarea oricărei forme de gonartroză. Colagenul de tip 2 este o componentă de bază a oricărei articulații din corpul nostru. Efectele alimentelor și preparatelor ce conțin acest compus, vor repara articulația și vor preveni repede progresia bolii și apariția complicațiilor sale. În general ai nevoie de cel puțin 3-4 luni de consum pentru a obține rezultatele dorite.

Renunți sau nu la ședințele clasice de kinetoterapie sau la gimnastica de recuperare? Rezultatele obținute în practică sunt mult prea importante pentru a renunța la masaj, gimnastica de recuperare sau la diferite metode de electroterapie, unde de șoc, etc. Astfel de cure sunt binevenite pentru recuperarea articulației, pentru prevenirea degradării ireversibile a cartilajului genunchiului și pentru recuperarea confortului maxim de viață.

Specialiștii recomandă ca astfel de proceduri să fie făcute cel puțin de două ori pe an, dacă nu există contraindicații sau alte boli importante asociate. Modificarea stilului de viață și a locului de muncă, este un alt lucru de luat în seamă, mult. Cu cât articulația genunchiului va fi mai puțin solicitată, cu atât boala va progresa mai lent. Nu trebuie uitat faptul că, o dată cu înaintarea în vârstă, boala se poate agrava simțitor. Mai pot fi afectate și alte articulații și durerile vor fi și mai neplăcute.

Asociază aceste lucruri și mergi periodic la medicul specialist. Nu omite și o consultație la un medic specializat în medicină naturistă. Este important să stopezi din timp boala și să eviți repede intervențiile chirurgicale neplăcute și invazive sau tratamentele clasice cu medicamente toxice, timp îndelungat. În prezent, avem la îndemână soluții foarte bune pentru a ne vindeca de durerile articulare de la nivelul genunchilor. Fără costuri ridicate, fără prescripții medicale, fără reacții adverse mari.

Medicina naturistă, un stil de viață bine adaptat bolii și o dietă strictă, îți vor aduce beneficii mari în lupta cu aceasta afecțiune invalidantă. Trebuie doar să fii permanent la curent cu noile tendințe medicale, cu rezultatele studiilor clinice moderne și să cunoști bine cele mai noi  produse realizate pe bază de extracte 100% naturale.

Cele mai citite

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...
Ultima oră
Pe aceeași temă