7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSănătatePersoanele care s-au îngrășat în pandemie apelează acum la nutriționiști

Persoanele care s-au îngrășat în pandemie apelează acum la nutriționiști

Categoriile de pacienți care s-au adresat clinicii în primele 6 luni ale anului au fost diverse, de la pacienți supraponderali și obezi, la persoane care și-au dorit să dea jos kilogramele acumulate anul trecut în perioada pandemiei, precum și pacienți normoponderali al căror obiectiv a fost să învețe cum și ce să mănânce pentru a se menține sănătoși, potrivit unui comunicat.

„Anul care a trecut ne-a transformat viețile tuturor și a reprezentat pentru multe persoane o perioadă în care acestea, din prudență sau din cauza dificultăților logistice, au ezitat să acceseze servicii medicale. Anul acesta însă am regăsit cu bucurie în clinică un număr mare de pacienți, cu așteptări diferite de la nutriționist. Pacienții Smart Nutrition apreciază calitatea actului medical, înțeleg importanța alimentației nu doar în controlul greutății, dar și pentru imunitatea organismului, prevenirea bolilor cronice sau controlul acestora, odată instalate”, a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition.

Tratarea problemelor de alimentație și a tulburărilor alimentare se realizează în cadrul unei echipe multidisciplinare, similar celor mai noi protocoale aplicate în Uniunea Europeana și în Statele Unite. În funcție de necesitățile pacientului, abordarea poate include, alături de medicul nutriționist, un specialist endocrinolog, un pneumolog cu competență în tratarea apneei de somn, complicație a obezității, un psihoterapeut sau medic psihiatru.

Pe baza rezultatelor analizelor, investigațiilor metabolice și a istoricului medical al pacientului, medicul alcătuiește împreună cu acesta un plan de nutriție personalizat, ținând cont de preferințele, programul și obiective sale, astfel încât pacientul să îl poată integra cu ușurință în stilul de viață și menține pe termen îndelungat.

Consultațiile nutriționale sunt realizate de către medici specialiști în diabet, nutriție și boli metabolice, cu titluri de doctor în medicină și nutriție, precum și de un medic certificat de Federația Mondială de Obezitate.

Clinica este promotor al educației nutriționale și al unui stil de viață sănătos, organizând campanii și ateliere de nutriție pe teme diverse de interes pentru publicul larg.

Cea mai recentă campanie – #ProvocareaFărăZahar – care a avut-o ca ambasador pe Dr. Mihaela Bilic a adunat peste 1.700 înscrieri de participanți în mediul online care au răspuns inițiativei de a elimina sau reduce cantitatea de zahăr consumată zilnic și peste 15.000 de vizualizări ale webinarului. Cei înscriși în grupul de Facebook cu același nume beneficiază de rețete de gustări fără zahăr, sfaturi pentru a controla pofta de dulce, informații despre zahărul ascuns din alimente și nu numai, oferite de medicii nutriționiști. 

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă