Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Patru din cinci români infectați cu noul coronavirus care și-au pierdut viața aveau peste 60 ani

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat datele săptămânale privind incidența îmbolnăvirilor la nivel național. Cei mai vulnerabili rămân bătrânii peste 60 ani.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

22.09.2020 - 14:15

O treime dintre cazurile înregistrate în România în săptămâna 14 – 20 septembrie sunt la persoane confirmate pozitiv în București și în județele Iași, Cluj, Timiși și Suceava. Capitala este prima și în ceea ce privește decesele în rândul bolnavilor internați în spitale cu Covid-19. Urmează județele Maramureș, Bihor, Hunedoara și Prahova.

Potrivit datelor centralizate de INSP, în București și în 11 județe rata de incidență cumulată a depășit 100 cazuri la suta de mii de locuitori iar trendul îmbolnăvirilor este ascendent în 15 județe din țară. Cei mai vulnerabili în fața bolii rămân bărbații, cu o pondere a deceselor de aproape 60%, iar persoanele trecute de 60 ani au o rată de deces de peste 80% din total.

4.776 cadre medicale s-au îmbolnăvit până acum în România, 93 dintre ele în ultima săptămână. În cazul acestora este vorba de transmitere comunitară, majoritatea infectărilor fiind înregistrate la medici și asistenți medicali abia reveniți din concediile de odihnă. În continuare, bolnavii care suferă de afecțiuni cardiovascule sunt cei mai expuși unor forme grave de infecție cu Covid-19. Diabetul, afecțiunile neurologice, afecțiunile renale, obezitatea și afecțiunile pulmonare sunt și ele printre comorbidități.

Comentarii