FOTO: AP

Nelu Tătaru: Mergem în toată țara și căutăm paturi goale la Terapie Intensivă

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, este îngrijorat de numărul în creștere al infectărilor zilnice și spune că în acest moment se caută paturi goale pe secțiile ATI pentru transferul persoanelor aflate în stare gravă.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 07.10.2020 - 09:53

Nelu Tătaru nu vrea să se gândească la situația în care în loc de 2.500 cazuri noi zilnice se va ajunge la 3.000 sau chiar 4.000 de infectări dar anticipează că sistemului sanitar îi va fi foarte greu să facă față unui asemenea val de infectări cu Covid-19 de vreme ce acum cu greu se mai găsesc paturi disponibile pentru bolnavii ce au nevoie de aparate de ventilare mecanică.

„Vom face ce facem şi cu aceste 2.500. Vom merge în toată ţara şi căutăm paturi de Terapie Intensivă acolo unde sunt goale, am dus cazuri din Bucureşti de Terapie Intensivă până la Bârlad. Dar nu ştiu dacă noi, ca şi populaţie, ar trebui să aşteptăm să vedem ce se întâmplă la 3.000 sau ce se întâmplă la 4.000. Eu vă asigur că noi, ca şi corp medical, primim aceste cazuri, dar am vrea ca totuşi cei care sunt în prespital şi care generează aceste cazuri să se gândească că aceste spitale nu sunt doar pentru Covid-19.”, a spus marți seară Nelu Tătaru la o emisiune la TVR1, citat de News.ro.

Ministrul sănătății a adăugat că numărul de paturi disponibile va fi cu siguranță depășit dacă se vor depăși 3.000 de cazuri pe zi iar sistemul sanitar va face cu greu față.

„Raportăm şi acceptăm, să spunem, tot ce vine din prespital, dar suntem aceleaşi persoane. Suntem aceleaşi persoane din corpul medical pe care le detaşăm, le transferăm, acceptând să spunem şi extensia numărului de paturi. Mai facem paturi de ATI. Dar noi trebuie să gândim un lucru: avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj, primeşte aceşti pacienţi.”, a completat Nelu Tătaru.

Comentarii