Medicii de la UPU Bacău vor să demisioneze pentru că le-a fost amendat un coleg

Toţi cei șapte medici încadrați la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Bacău vor să demisioneze, în semn de solidaritate cu un coleg de-al lor care a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică județeană.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.01.2020 - 17:15

Directorul Spitalului Judeţean Bacău, dr. Adrian Popa, a declarat că un medic a fost amendat cu 20.000 de lei de către DSP Bacău, după care şi-a înaintat, marţi, demisia. Această situație a produs revolta colegilor săi de la UPU, care au anunțat că vor să demisioneze în bloc.

DSP a decis să-l amendeze pe medic pe motiv că la Spitalul Județean Bacău s-a constatat un caz cu suspiciune de coronavirus, iar DSP a aflat despre acest caz din presă, fără să fi fost informată de către medicul care tratase pacientul. Pacientul este un tânăr de 24 de ani, întors acum două săptămâni din China, care se prezentase luni la spital, temându-se că ar fi infectat cu coronavirus.

Pe de altă parte, decizia DSP de a aplica o amendă este acceptată și de ministrul Sănătății, Victor Costache: "Cei de la DSP au aflat de suspiciunea de coronavirus din presă, nu de la spital, ceea ce este nefiresc", a declarat, miercuri după-amiază, ministrul Sănătății.

Comentarii