30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSănătateLiber la vaccinările cu Pfizer! S-au deschis 167 de cabinete noi pentru...

Liber la vaccinările cu Pfizer! S-au deschis 167 de cabinete noi pentru administrarea serului

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marţi, 23 martie a.c.

Distribuţia noilor cabinete în teritoriu este următoarea: Municipiul Bucureşti – 54 cabinete; Arad – 9 cabinete; Bihor – 3 cabinete; Bistriţa-Năsăud – 3 cabinete; Braşov – 8 cabinete; Cluj – 13 cabinete; Constanţa – 20 cabinete; Dâmboviţa – 4 cabinete; Harghita – 1 cabinet; Hunedoara – 3 cabinete; Satu-Mare – 1 cabinet; Sibiu – 12 cabinete; Timiş – 30 de cabinete; Vâlcea – 6 cabinete.

Toţi cei care doresc să se vaccineze se pot programa începând de astăzi, 20 martie a.c., prin intermediul listelor de aşteptare alocate acestor cabinete. CNCAV reamintește faptul că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât şi telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de aşteptare, iar după ce este notificată asupra existenței unui loc disponibil trebuie să acceseze platforma şi să se programeze în termen de 24 de ore.

Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista de aşteptare, cu menţinerea prioritizării. Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul populaţiei la risc şi pe 25%, lucrători din domenii esenţiale. În cabinetele în care rămân locuri libere vor fi notificate persoanele din Etapa a III-a înscrise pe listele de aşteptare.

CNCAV recomandă cetăţenilor care se înscriu pe aceste liste să confirme programarea la vaccinare, astfel încât să nu piardă poziţia ocupată iniţial pe această listă.

Persoanele care aleg programarea individuală în platforma electronică trebuie să acceseze aplicaţia după primirea notificării pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Cele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare în ziua şi în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fără a fi necesară confirmarea programării.

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă