33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSănătateLegea spune că școlile trebuie închise, dar nu se poate imediat, anunță...

Legea spune că școlile trebuie închise, dar nu se poate imediat, anunță premierul Orban

Rata de infectare în București a ajuns la 3,02 la mie, conform unui anunț transmis de DSP București, a declarat, duminică la amiază, premierul Ludovic Orban. Alte orașe în aceeași situație sunt Alba Iulia și Târgu Mureș, a precizat șeful Guvernului.

Acolo unde rata depășește 3 la mie, școlile trec integral la sistemul de cursuri online (de acasă), masca devine obligatorie atât în spații deschise cât și închise, iar activitatea teatrelor și a cinematografelor se suspendă.

Totuși, premierul Orban a precizat că, în București, cel puțin în ziua de luni, 19 octombrie, elevii vor merge la cursuri în incinta școlilor.

Motivul prezentat de premier este acela că, potrivit legii, după un anunț al DSP, există un termen de 24 de ore în care Comitetul pentru Situații de Urgență trebuie să se reunească pentru a decide închiderea școlilor.

Pe de altă parte, anterior declarației premierului, ministrul Educației, Monica Anisie, spunea: “Cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă, însă activităţile didactice vor continua în sistem online. Aş vrea să fac un apel către toată lumea, şi anume să respectăm normele de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor, pentru că deja rata e din ce în ce mai mare”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 845. “Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

"Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război", a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....
Ultima oră
Pe aceeași temă