Sursa foto: https://www.facebook.com/search/photos/?q=medicament%20anti%20Covid-19

Japonezii au adus un medicament anti Covid-19 în România. Ce propune Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna s-a întâlnit, marți, cu Hiroshi Ueda, ambasadorul nipon în România.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2021 - 20:26

Acestuia i-a mulțumit pentru decizia Japoniei de a introduce țara noastră în testele pentru medicamentul anti-COVID-19, Avigan: „Foarte mulți români au reușit să treacă cu bine fazele critice ale bolii”.

„Azi, (marți - n.r.) de ziua Japoniei, am avut o întâlnire cu domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul nipon în România. Am folosit acest prilej pentru a exprima recunoștința României față de decizia Japoniei de a introduce țara noastră în testele pentru medicamentul anti-Covid-19, Avigan. Ca urmare a acestei decizii, foarte mulți români au reușit să treacă cu bine fazele critice ale bolii și s-au putut întoarce la o viață normală”, transmite Dan Barna.

El reamintește că se împlinesc, în 2021, 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre.

„Parteneriatul acesta va deveni unul strategic pe toate laturile sale: politică, economică, culturală și științifică. Japonia este cel mai mare investitor asiatic din România. Prezența niponă poate fi văzută în activitatea zecilor de companii japoneze sau în evoluția unuia dintre cele mai ambițioase proiecte de infrastructură aflate în construcție în acest moment: Podul peste Dunăre care se construiește la Brăila. I-am spus ambasadorului Ueda că sper ca investițiile nipone să continue cel puțin la același nivel în perioada următoare”, conchide vicepremierul Barna.

Comentarii