3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSănătateFiii femeii moarte la Sanador îl acuză pe doctorul Marțian de omisiune...

Fiii femeii moarte la Sanador îl acuză pe doctorul Marțian de omisiune în declarații

La sfârșitul lunii octombrie, o femeie de 65 de ani a murit la Sanador după ce a trecut printr-o operație grea, iar fiii acesteia le aduc acuzații grave medicilor din clinca privată. Ultima acuzație se refera la omisiunea din declarațiile doctorului Bogdan Marțian, care nu a precizat că femeia se afla la a 4-a intervenție medicală în clinică și că inițial i s-a pus un diagnostic greșit.

 

Cum s-a ajuns la moartea doamnei Rotariu?

Femeia în vârstă de 65 de ani a ajuns pentru prima dată în clinica medicală Sanador în luna mai a anului 2018, pntru analize de rutină. A doua oară a ajuns în urma unui accident vascular cerebral, pentru care a primit îngrijirile medicale specifice.

Cea de-a treia vizită în clinică a intervenit la scurt timp după externare, când doamna Rotariu a început să acuze dureri de burtă.

Conform fiilor Rotariu, această a treia vizită a dus la decesul mamei lor, din cauza unui diagnostic greșit. Aceștia susțin că femeia a fost diagnosticată cu o infecție cu bacteria Clostridium Difficile, ignorându-se o altă problemă la nivelul vaselor de sânge.

Atunci când problema a fost descoperită, a fost prea târziu iar cele 4 operații efectuate în decursul a 10 zile nu au ajutat cu nimic.

 

Fiii Rotariu aduc acuzații grave și vor să dea clinica în judecată

Există mai multe acuzații pe care fiii femeii le evidențiază, printre care malpraxisul. Aceștia evidențiază câteva argumente în acest sens, cum ar fi faptul că doctorii care au tratat-o anterior pe doamna Rotariu au pus diagnostice greșite și faptul că ulterior decesului, s-au ferit de camerele de filmat, evitând să participe la conferința de presă organizată pe acest subiect.

După patru zile de la deces, doctorul Bogdan Marțian a susținut o declarație de presă, însă conform fiilor doamnei Rotariu a omis să amintească de primele vizite ale femeii la clinica Sanador.

Nu în ultimul rând, rudele femeii acuză lipsa de comunicare cu reprezentanții clinicii, care nu au oferit informații despre starea de sănătate a pacientei după intervenția chirurgicală și nu au comunicat ora exactă a decesului.

 

Sanador nu este la prima acuzație de malpraxis

Cazul doamnei Rotariu este cel de-al doilea caz grav din ultima vreme, clinica Sanador confruntându-se și cu decesul unui copil în urma unei operații, cauza oficială a decesului fiind un șoc hemoragic.

Cele mai citite

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...

Mai mult de jumătate din țară, sub ceață densă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă