Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Excursii luxoase oferite în schimbul unor contracte de furnizare echipamente la Institutul Fundeni

Procurorii DNA au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu Emilia Grigore și Adrian Pârvulescu, foști șefi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. În schimbul informațiilor au primit închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.06.2020 - 09:20

Grigore Emilia, fost director financiar-contabil și Adrian Pârvulescu, fost șef Birou Achiziții Publice în cadrul Institutului Clinic Fundeni, au pus la cale în perioada iulie 2015 – februarie 2016 un mecanism prin care anumite firme furnizoare de echipamente și produse medicale au fost favorizate pentru a primi banii unității medicale.

Societățile comerciale atente cu nevoile celor doi primeau ofertele firmelor concurente pentru a-și ajusta corespunzător prețurile de livrare a produselor. Documentațiile de atribuire a contractelor erau întocmite pentru a le favoriza la momentul licitațiilor ori selecțiilor de oferte.

La schimb au beneficiat de bilete de avion și sejururi luxoase achitate din conturile societăților comerciale ce primeau comenzile de la Institutul Clinic Fundeni. Procurorii anti-corupție au calculat că valoarea totală a cadourilor primite de cei doi s-a ridicat la 153.364 lei. Pentru recuperarea sumei s-a instituit sechestru asigurator pe conturile bancare personale.

Cei doi au recunoscut comiterea faptelor la schimb cu obținerea unor pedepse penale mai mici. „În prezența avocaților, cei doi inculpați au recunoscut comiterea faptelor și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv. 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni.”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Citește totul despre:

#dna

Comentarii

loading...