Foto: Arhivă

Directorul spitalului din Suceava, care i-a chemat la muncă pe medicii bolnavi, revine în funcție

Directorul medical al Spitalului Județean din Suceava, dr. Mircea Macovei, se întoarce joi la serviciu, după ce a fost retestat pentru coronavirus, iar testul a fost negativ, informează, miercuri, TVR.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.04.2020 - 22:39

„Mâine vine la muncă şi directorul medical Mircea Macovei, a fost retestat şi e negativ. Din fericire a scăpat de boală. Dânsul nu a fost suspendat, este director medical, vine. Împreună cu cel care a fost împuternicit în perioada asta vor avea o perioadă în care îşi predau ce s-a făcut, la ce nivel am ajuns de soluţionare a problemelor legate de criza aceasta. După care, cel care a venit în misiune va pleca înapoi la unitatea lui”, a declarat generalul ( r ) medic Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

La Spitalul Județean din Suceava a fost instituită o conducere militară, după ce acest spital a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România. Dr. Mircea Macovei este acuzat că, în calitate de director medical, a convocat la serviciu toți medicii, indiferent că aveau simptome de Covid-19 sau nu.

Ulterior, 181 de cadre medicale din Suceava au fost declarate infectate cu coronavirus.

Secretarul de stat Ionel Oprea a explicat, miercuri seară, că revenirea la serviciu a medicului Mircea Macovei nu înseamnă automat că el va redeveni director medical. Există și posibilitatea ca Mircea Macovei, care este medic ortoped, să lucreze ca un simplu angajat al Spitalului Județean din Suceava, a spus secretarul de stat Ionel Oprea.

Comentarii