2.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăSănătateDiabeticii vor primi un "pancreas artificial" care injectează insulină prin intermediul unui...

Diabeticii vor primi un „pancreas artificial” care injectează insulină prin intermediul unui dispozitiv de urmărire purtat pe corp

Complicațiile diabetului de tip 1 ar putea fi „un lucru de domeniul trecutului” datorită noilor dispozitive de urmărire care pompează automat insulină diabeticilor, a declarat NHS England, scrie skynews.

În cadrul unui program NHS, peste 100.000 de diabetici din Anglia vor primi dispozitive de urmărire a glicemiei cu autoinjecție.

Noile monitoare purtate pe corp, comparate cu un pancreas artificial, pompează insulină în organism ori de câte ori este nevoie.

Monitoarele hibride cu buclă închisă vor ajuta pacienții să gestioneze nivelul de zahăr din sânge fără a fi nevoiți să își monitorizeze manual nivelul.

Acest lucru înseamnă că diabeticii de tip 1 nu vor mai avea nevoie de monitoare de glucoză continue sau de teste pentru a-și verifica nivelul de glucoză și nici de injecții zilnice de insulină pentru a trata boala.

Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE) a declarat că aproximativ 105.000 de persoane din Anglia vor beneficia de această tehnologie, care costă aproximativ 5.700 de lire sterline pe an.

Diabetes UK a declarat că noile dispozitive pot „ușura foarte mult povara emoțională a diabetului”.

Managerul de politici Nikki Joule a declarat: „Diabetul de tip 1 poate avea un tribut mental uriaș, oamenii calculând cât de multă insulină au nevoie în mod regulat pe parcursul zilei. Prin automatizarea acestor calcule, tehnologia hibridă cu circuit închis poate ușura foarte mult povara emoțională a diabetului.”

Persoanele care în prezent nu își pot gestiona simptomele ar trebui să li se ofere mai întâi această tehnologie în cadrul unei implementări provizorii, conform ghidului NICE.

Femeile însărcinate ar trebui să fie, de asemenea, eligibile, a adăugat acesta.

Directorul interimar al NICE pentru tehnologie medicală a declarat: „Unele persoane care trăiesc cu diabet de tip 1 se luptă să își gestioneze afecțiunea, chiar dacă fac tot ceea ce le cer medicii. Această tehnologie este cea mai bună intervenție pentru a-i ajuta să își controleze diabetul.”

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Traian Băsescu spune că Rusia nu va risca folosirea armelor nucleare

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a făcut o analiză politică atât a candidaților la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024, cât și...

Germania, pregătită să devină centru logistic NATO pentru frontul de est: zeci de mii de militari și măsuri de apărare

Conform documentului „Operationsplan Deutschland”, de 1.000 de pagini, Germania ar urma să joace un rol esențial în strategia NATO, găzduind până la 800.000 de...

Tot mai mulți angajați revin la birou: 63% lucrează exclusiv din sediu, doar 10% rămân remote

Un sondaj realizat de Genesis Property, pe un eșantion de 1.168 de respondenți din România, arată o creștere semnificativă a prezenței fizice la birou,...
Ultima oră
Pe aceeași temă