18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSănătateCum obții un zâmbet fermecător la orice vârstă cu ajutorul implanturilor dentare

Cum obții un zâmbet fermecător la orice vârstă cu ajutorul implanturilor dentare

Adesea, singura soluție pentru a-ți recâștiga încrederea în aspectul tău și a obține un zâmbet luxuriant este implantarea dinților. Mulți sunt îngrijorați și speriați de termenul implant dentar, însă în practică, implantarea este o procedură destul de simplă, realizată conform unui protocol strict și oferă un rezultat final excelent.

Specialiștii de la un cabinet stomatologic specializat stăpânesc cu măiestrie tehnica implantării de dinți, permițându-ți să rezolvi chiar și cele mai dificile probleme stomatologice la cel mai înalt nivel profesional. Nu este nevoie să te temi să îți îmbunătățești aspectul, pur și simplu încredințează-te medicilor și bucură-te din nou de un zâmbet sănătos și fermecător.

Implant dentar – ce este acesta pe înțelesul oricui

Procesul de implantare a dinților este o procedură complexă, care necesită o abordare responsabilă și o calificare înaltă a medicului. În termeni simpli, un implant dentar implică inserarea unei rădăcini artificiale a dintelui în țesutul osos, pe care este fixat un pivot creat special pentru tine, servind ca bază pentru aplicarea coroanei dentare. Datorită utilizării echipamentelor stomatologice de ultimă generație, implantarea dinților se desfășoară pentru pacient absolut nedureros și în condiții de confort maxime.

De multe ori se aude părerea că implantarea dinților este o procedură foarte costisitoare. În realitate, costul implanturilor este accesibil oricărei categorii de pacienți, iar având în vedere rezultatul pe termen lung, această procedură este mai avantajoasă din punct de vedere financiar decât montarea unui punți dentare tradiționale. În plus, printre principalele avantaje ale implantării se numără absența pierderii masei osoase și a necesității de a prelucra dinții sănătoși care sunt așezați lângă implant.

Ce poți rezolva cu ajutorul unui implant dentar?

Implantarea de dinți permite rezolvarea rapidă a multor probleme stomatologice:

 • lipsa dinților cauzată de accidente sau afecțiuni medicale;
 • absența dinților cauzată de modificările legate de îmbătrânire;
 • dificultăți în alinierea dinților ca urmare a complicațiilor după tratament;
 • pierderea dinților din cauza problemelor de alimentație și altele.

Așadar, după o examinare atentă, medicul va alege exact varianta de implantare care va rezolva complet problema întâmpinată. Dinți sănătoși și un arc dentar complet nu sunt doar o zâmbet strălucitor; în primul rând, este absența defectelor de vorbire și o îmbunătățire semnificativă a calității vieții. Implantul inserat îndeplinește perfect funcția rădăcinii dintelui și oferă o stabilitate ridicată la presiunea exercitată de mestecare, permițând să te bucuri din nou de mâncărurile preferate. Instalarea implantului, în ceea ce privește senzațiile și complexitatea pentru pacienți, nu diferă practic de alte proceduri stomatologice.

În ce situații este indicată implantarea dinților

De multe ori, absența unui singur sau mai multor dinți în arcadă nu pare o tragedie pentru o persoană. Cu toate acestea, pierderea chiar și a unui singur dinte duce în timp la o serie de modificări negative, și anume:

 • deplasarea dinților rămași;
 • acumularea alimentelor în spațiile interdentare și dezvoltarea unor afecțiuni inflamatorii;
 • reducerea cantității de țesut osos în locul absenței rădăcinii dintelui etc.

Absența mai multor dinți duce la apariția modificărilor în trăsăturile feței, cunoscute sub numele de “retragerea” buzelor și obrajilor. Prin urmare, pierderea chiar și a unui singur dinte în arcadă este o indicație directă pentru efectuarea implantării.

Această procedură este astăzi disponibilă pentru oricine și este indicată în următoarele cazuri:

 • lipsa unuia sau mai multor dinți vecini;
 • absența unui dinte la capătul arcadei dentare;
 • lipsa completă a unei arcade dentare în maxilarul superior sau inferior.

Implantarea dentară este o alternativă excelentă la protezarea tradițională. Protezele necesită o perioadă lungă de adaptare, îngrijirea lor este mai complexă, în special în cazul structurilor detașabile, iar durata lor de viață este mult mai scurtă decât a implanturilor.

În același timp, implantarea dentară elimină multe probleme. Proteza este fixată ferm pe implantul inserat în os, nu afectează deloc mestecarea alimentelor, iar implanturile noi sunt practic de nerecunoscut față de dinții naturali.

Particularități și avantaje

Implantarea dentară este o procedură complexă, care se desfășoară conform unui protocol clar și strict reglementat. Datorită înaltului profesionalism al specialiștilor, implantarea dentară se realizează întotdeauna cu rezultate excelente, eliminând orice eroare sau complicare. Pur și simplu programează o consultație, iar medicii stomatologi îți vor răspunde la orice întrebare legată de implantare. În același timp, procedura instalării unui aparat dentar este la fel de simplă și accesibilă în cadrul clinicii stomatologice, oferind soluții eficiente pentru corectarea alinierii dinților și obținerea unui zâmbet frumos și sănătos.

Fiecare organism uman este unic, așadar un implant care convine unui pacient poate să nu fie potrivit pentru altul. De aceea, medicii ar trebui să efectueze o examinare amănunțită a fiecărui pacient, descoperind caracteristicile individuale ale organismului. Producătorii moderni oferă o varietate de implanturi cu caracteristici diferite. Interacțiunea dintre medic și pacient îi va permite specialistului să aleagă varianta ideală, ceea ce va permite realizarea implantării rapid, fără durere și cu un minim de disconfort.

Principalele avantaje ale implantării dentare:

 • un efect estetic și cosmetic evident;
 • reconstrucția arcadei dentare fără a afecta dinții sănătoși vecini;
 • restaurarea completă a funcțiilor de mestecare;
 • menținerea sănătății gingiilor și a osului maxilarului;
 • confortul, naturalețea și ușurința îngrijirii.

Indiferent de vârstă, implanturile dentare oferă posibilitatea de a obține un zâmbet fermecător și natural, restabilind nu doar estetica, ci și funcționalitatea, încrederea și confortul în viața de zi cu zi. Implantarea dentară este soluția perfectă, oferind posibilitatea de a restabili rapid naturalitatea și frumusețea zâmbetului.

Cele mai citite

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă