Persoana în cauză a efectuat rapelul în data de 04 februarie a.c., în urma căruia a avut o simptomatologie postvaccinală, de tip reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic.
CNCAV menţioneazî că simptomele respective s-au instalat pe parcursul monitorizării postvaccinale, respectiv la 10 minute de la administrarea dozei de rapel, însă acestea au cedat la scurt timp de la administrarea tratamentului specific în astfel de situaţii.
Femeia, în vârstă de 41 de ani, a părăsit, ulterior, centrul de vaccinare în stare bună de sănătate, ea deţinând în istoricul medical multiple episoade alergice.
Episodul reacției severă la administrarea vaccinului anti-COVID s-a înregistrat în Timiș. O persoană a suferit o reacție anafilactică, însă intervenția rapidă a medicilor a înlăturat pericolul. Reacția anafilactică minoră a fost tratată de la primele semne și s-a remis imediat, a informat Direcția de Sănătate Publică Timiș. Au mai fost înregistrate alte două reacții adverse la vaccinare în ultimele 24 de ore în cadrul județului, a precizat instituția.
Joi, o doctoriță din Vâlcea de 32 de ani a făcut o paralizie facială temporară în urma vaccinării cu serul Pfizer, o reacție foarte rară, prevăzută și în prospect și care a fost prima de acest fel pe teritoriul României.
În ultimele 24 de ore, în județul Timiș au fost administrate 801 vaccinuri anti-COVID-19 şi s-au înregistrat trei reacţii adverse, potrivit DSP Timiș.