București și două județe se apropie de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile

Municipiul București și județele Alba și Vâlcea sunt foarte aproape de a depăși o rată de infectare cu Covid-19 de 3 cazuri la o mie de locuitori în ultimele două săptămâni.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 18.10.2020 - 09:39

Capitala București a ajuns la 2,75, județul Alba are 2,8 iar județul Vâlcea înregistrează tot 2,8. Este vorba de rata de infectare cu noul coronavirus într-un termen de 14 zile, cazuri înregistrate în ultimele două săptămâni.

Depășirea valorii de 3 va genera automat o serie de măsuri restrictive în Capitală și în județe. Se va învăța exclusiv conform scenariului roșu, cu sută la sută ore susținute online, masca de protecție a nasului și a gurii va fi purtată în mod obligatoriu în toate spațiile închise și deschise, se vor închide restaurantele, cafenelele, cinematografele și sălile de teatru.

„Aşa cum evoluează lucrurile, să ajungem la indicele de 3, în Capitală, este foarte clar, este foarte posibil. Se vor aplica toate regulile care au fost prevăzute în Hotărârea de Guvern, restaurantele închise, nu mai sunt activităţi la teatre, nu mai sunt activităţi la cinematografe. Bineînţeles, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice, deci nu mai există diferenţiere între spaţiul aglomerat şi spaţiul neaglomerat, în toate spaţiile masca este obligatorie. Astea sunt regulile care sunt de bază, în această situaţie. Când trecem de pragul de 3 la mie şi sperăm ca populaţia să înţeleagă şi să respecte pentru că sistemele sanitare au limitele lor, nu doar în România.”, a anunțat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit cifrelor oficiale centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică sâmbătă, la ora 10.00, rate de infectare mai mari de 2 la o mie de locuitori în ultimele 14 zile se înregistrau în București (2,75), Alba (2,8), Vâlcea (2,8), Sălaj (2,29), Cluj (2,22), Bacău (2,18) și Harghita (2,18).

Comentarii