23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateBucurești și două județe se apropie de 3 cazuri la mia de...

București și două județe se apropie de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile

Capitala București a ajuns la 2,75, județul Alba are 2,8 iar județul Vâlcea înregistrează tot 2,8. Este vorba de rata de infectare cu noul coronavirus într-un termen de 14 zile, cazuri înregistrate în ultimele două săptămâni.

Depășirea valorii de 3 va genera automat o serie de măsuri restrictive în Capitală și în județe. Se va învăța exclusiv conform scenariului roșu, cu sută la sută ore susținute online, masca de protecție a nasului și a gurii va fi purtată în mod obligatoriu în toate spațiile închise și deschise, se vor închide restaurantele, cafenelele, cinematografele și sălile de teatru.

„Aşa cum evoluează lucrurile, să ajungem la indicele de 3, în Capitală, este foarte clar, este foarte posibil. Se vor aplica toate regulile care au fost prevăzute în Hotărârea de Guvern, restaurantele închise, nu mai sunt activităţi la teatre, nu mai sunt activităţi la cinematografe. Bineînţeles, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice, deci nu mai există diferenţiere între spaţiul aglomerat şi spaţiul neaglomerat, în toate spaţiile masca este obligatorie. Astea sunt regulile care sunt de bază, în această situaţie. Când trecem de pragul de 3 la mie şi sperăm ca populaţia să înţeleagă şi să respecte pentru că sistemele sanitare au limitele lor, nu doar în România.”, a anunțat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit cifrelor oficiale centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică sâmbătă, la ora 10.00, rate de infectare mai mari de 2 la o mie de locuitori în ultimele 14 zile se înregistrau în București (2,75), Alba (2,8), Vâlcea (2,8), Sălaj (2,29), Cluj (2,22), Bacău (2,18) și Harghita (2,18).

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă