12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateArad înființează primul spital de campanie cu inițiativă, resurse și personal civile

Arad înființează primul spital de campanie cu inițiativă, resurse și personal civile

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a declarat că amenajarea spitalului va fi încheiată în câteva zile, iar aici vor fi trataţi pacienţi cu forme uşoare şi medii ale COVID-19, dacă se epuizează locurile disponibile în centrele medicale folosite în prezent.

“Va fi un spital de suport COVID-19. (…) Eu sper să nu avem nevoie de el, dar, după cum se vede, numărul îmbolnăvirilor creşte şi trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu”, a spus Cionca.

El a precizat că din bugetul CJ au fost alocată, joi, o sumă de peste un milion de euro pentru dotarea spitalului de campanie, scrie Agerpres.

“Se vor crea circuite de delimitare între cei contaminaţi şi cei sănătoşi. (…) Avem două săli de câte 120 de paturi, am aprobat şi structura, care va fi în subordinea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Am aprobat în jur de 140 de posturi, de angajări urmând să se ocupe conducerea spitalului”, a declarat preşedintele CJ Arad.

Vicepreşedintele CJ Sergiu Bîlcea a spus, la rândul său, că vor fi amplasate 22 de containere, care vor servi drept vestiare, grupuri sanitare şi zonă de decontaminare.

“Suntem prima administraţie din România care construieşte un spital de campanie, altele fiind amenajate doar de Armată”, a mai spus Bîlcea.

Autorităţile au precizat că în spitalul de campanie vor lucra inclusiv medici de familie şi medici specialişti din ambulatoriul Spitalului Judeţean.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă