6.4 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSănătateApar listele de așteptare și în campania de vaccinare

Apar listele de așteptare și în campania de vaccinare

„Dacă ne uităm la cifre (…), lucrurile nu arată rău, în sensul că peste 75%, adică trei sferturi dintre cei înscrişi, fac parte din aceste două categorii cele mai vulnerabile şi anume vârstnici şi persoane cu boli cronice. Însă la nivel individual evident că înţelegem frustrarea şi încercăm să îi ajutăm pe colegii specialişti de la STS şi cei de la Comitetul de Vaccinare să remedieze lucrurile cât de repede se poate. (…) Vor exista câteva variante pe care le vom lansa mâine sau poimâine pentru ca toată lumea care vrea să se înscrie să poată să facă acest lucru. Există câteva alternative pe care le pregătim. Este simplu. Dacă platforma nu o să poată să permită o programare pentru anumită dată, atunci luăm în considerare o anumită listă de aşteptare pe care oamenii să se înscrie, urmând că ei să poată să fie contactaţi ceva mai târziu prin call center”, a explicat ministrul, la o dezbatere organizată de Colegiul Medicilor România, în parteneriat cu TVR.
Potrivit ministrului, problema actuală este cea a insuficienţei cantităţii de vaccin care este disponibilă.
„Problema în acest moment nu sunt cei care nu vor să se vaccineze sau diferitele teorii ale conspiraţiei, ci problema cu care ne confruntăm şi noi şi se confruntă o lume întreagă este insuficienţa cantităţii de vaccin pe care o avem disponibilă”, a mai spus Voiculescu.
Fluxul de corelare a datelor dintre Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări (RENV) şi platforma de vaccinare a înregistrat luni dimineaţa intermitenţe, în prezent desfăşurându-se un proces de resincronizare a datelor, care poate determina întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei. Potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), ”în acest moment, este în desfăşurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică. Această situaţie nu afectează procesul de vaccinare, însă pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei.”
”Asigurăm cetăţenii că echipa tehnică implicată în dezvoltarea platformei ia toate măsurile necesare pentru funcţionarea acesteia în cele mai bune condiţii”, a precizat STS, în comunicatul de presă.
Peste 300.000 de persoane din etapa a II-a s-au programat pentru a se vaccina anti-COVID-19, în perioada 15 ianuarie, ora 15,00 – 18 ianuarie, ora 15,30, informează, luni, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
„În perioada 15 ianuarie 2021, orele 15,00 până luni, 18 ianuarie, orele 15,30, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 300.109 persoane din etapa a II-a de vaccinare – 159.288 adulţi peste 65 ani, 68.146 persoane cu afecţiuni cronice şi 72.675 angajaţi din domenii esenţiale”, precizează STS.
Programarea persoanelor din etapa a II-a s-a realizat astfel: individual, direct în platformă – 138.962 de persoane; prin intermediul medicilor – 29.282 de persoane; telefonic, prin Call center – 47.946 de persoane; prin intermediul angajatorului – 83.919 de persoane din domenii esenţiale.
Potrivit STS, numărul maxim de accesări simultane ale platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro în cursul zilei de luni se ridică la 23.000 de utilizatori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă