Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

William Barr: Sunt nerăbdător să ne îmbunătăţim parteneriatul SUA-România

Procurorul general al SUA, William Barr, a declarat, după vizita la Bucureşti, că SUA speră că România va reveni asupra amendamentelor care „pot submina lupta împotriva corupţiei”, informeaza news.ro.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2019 - 14:52

„România este unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri în lupta împotriva infracţiunilor transfrontaliere. Cu ajutorul României, am putut investiga şi extrăda membri ai grupărilor de crimă organizată implicaţi în acţiuni globale de fraude pe internet, iar România oferă o asistenţă esenţială DEA în operaţiunile anti-drog”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Departamentului de Justiţie al SUA.

Potrivit procurorului Barr, parteneriatul SUA - România a fost mereu bazat pe valorile statului de drept şi pe o guvernare bună.

„Cu ocazia vizitei mele la Bucureşti am putut reafirma că statul de drept este un principiu solid şi că toate persoanele, instituţiile şi entităţile ar trebui să fie guvernate şi trase la răspundere în baza unor legi care sunt juste, promulgate public şi implementate în mod egal şi imparţial”, a spus oficialul american. 

Totodată, el a vorbit şi despre întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall: „Suntem recunoscători pentru susţinerea ministrului Ana Birchall faţă de aceste principii. Sperăm că, sub conducerea ei şi a altor oficiali români, România va reveni asupra amendamentelor recente care ameninţă să submineze abilitatea de a lupta cu corupţia şi suntem încrezători că România va lua măsuri pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent şi imparţial. Sunt nerăbdător să ne îmbunătăţim parteneriatul şi să ne continuăm colaborarea apropiată privind implementarea legii cu acest aliat esenţial”, a mai afirmat Barr. 

Comentarii

loading...