6.4 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăPoliticăVizita de lucru în Emiratele Arabe Unite a comisarului general român Ferdinand...

Vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite a comisarului general român Ferdinand Nagy

Evenimentul a vizat stabilirea aspectelor organizatorice cu privire la amenajarea pavilionului României la Expoziţia mondială cu tema “Connecting Minds, Creating the Future”, Expo 2020 Dubai, care urmează să se desfăşoare în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022.

Cu această ocazie, oficialul român a avut o întrevedere cu AS Şeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, preşedintele Comitetului de coordonare al Expo 2020 Dubai. În cadrul discuţiilor, a fost subliniată importanţa relaţiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului economic strategic încheiat în anul 2018, fiind evidenţiată buna tradiţie de cooperare dintre cele două ţări.

Comisarul general al Secţiunii Române pentru Expo 2020 Dubai a adresat felicitări părţii emirateze pentru excelenta coordonare a activităţilor de pregătire a întregii manifestări expoziţionale şi a exprimat interesul ferm al părţii române pentru creşterea nivelului schimburilor economice, comerciale şi de atragere de investiţii. În acest sens, a apreciat că platformele de comunicare puse la dispoziţie de către organizatori, pe domenii specializate, sunt de natură să asigure companiilor româneşti prezentarea cuprinzătoare a ofertei naţionale pe piaţa emirateză şi în zona Golfului.

În continuarea discuţiilor la nivel politico-diplomatic, Ferdinand Nagy a avut o întâlnire cu ES Reem Al Hashimy, ministru de stat pentru cooperare internaţională, director general al Biroului de coordonare pentru organizarea Expo 2020 Dubai. Principalele aspecte discutate s-au axat pe calendarul de participare, conţinutul expoziţional al ţărilor participante şi măsurile ce trebuie implementate de către toate părţile implicate, luând în considerare metodologiile specifice de lucru aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

Ambele părţi au exprimat încrederea că prezenţa României la Expo 2020 Dubai va genera un real potenţial de a atrage atât interesul vizitatorilor, cât şi pe cel al mediului de afaceri.

Cei doi înalţi reprezentanţi emiratezi au fost invitaţi să viziteze România, conform unui calendar ce va fi convenit ulterior de ambele părţi, pentru a intra în contact direct cu specificul cultural, inovativ, economic şi investiţional al ţării noastre.

La nivel tehnic au fost reiterate priorităţile organizatorice pentru buna desfăşurare a activităţilor de pregătire a participării naţionale la expoziţia mondială, în cadrul unei prime consultări cu Omar Shehadeh, vicepreşedinte executiv al departamentului pentru participanţii internaţionali, urmată de şedinţe pe domenii de specialitate şi vizite la locaţia pavilionului României din situl expoziţional. Elementele prioritare analizate au vizat personalizarea faţadei pavilionului, funcţionalitatea spaţiilor expoziţionale existente, sprijinul administrativ, logistic şi funcţional care este oferit de organizatori pentru ţările participante.

România va participa la Expo 2020 cu un pavilionul naţional, ce are ca temă “New Nature” şi care îşi propune să aducă soluţii alternative pentru modelarea eficienta a viitorului, prin exploatarea potenţialului autohton şi conectarea acestuia la condiţiile universale, apelând la transferul cunoştinţelor, ideilor şi resurselor de care România dispune.

Conceptul “New Nature” caută un echilibru, conştient, între om şi natură, fără a exclude sau a limita formele de manifestare umană. Întreaga experienţă din cadrul Pavilionului reprezintă un demers strategic care îi va oferi vizitatorului un ansamblu de oportunităţi de conectare, prin instrumente digitale şi aplicaţii mobile, la moştenirea culturală şi naturală a României.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă