15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăViorica Dăncilă reacționează după declarațiile controversate ale lui Paul Stănescu

Viorica Dăncilă reacționează după declarațiile controversate ale lui Paul Stănescu

“S-a preluat prima parte a interviului dat de domnul Paul Stănescu. În ultima parte, Paul Stănescu a spus că va respecta decizia luată la nivel de partid. Şi cred că acest lucru este foarte important, pentru că decizia noastră e să nu participăm la vot. Cei care au reuşit să strângă o majoritate de conjunctură pentru a dărâma un guvern sunt cei care trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru a strânge voturile necesare pentru învestirea unui nou guvern”, a spus Dăncilă la un eveniment organizat la Opera Comică pentru Copii.

Ea a subliniat că PSD nu va vota Guvernul Orban, pentru că “nu poate să susţină un program de guvernare care ia măsuri împotriva românilor”.

“Nu se pune problema înlocuirii unei persoane cu cealaltă. Nu se pune problema că nu ne dorim stabilitate. Am demonstrat de-a lungul timpului că ne dorim stabilitate şi predictibilitate. Eu, cel puţin, îmi doresc ca pentru România să avem cât mai multe lucruri bune şi să avem această stabilitate. Cei care au dorit să nu avem stabilitate sunt cei care au dărâmat guvernul, dar nu au venit cu nimic în loc. (…) Ştiu că întrebarea este de ce nu ne prezentăm la vot şi de ce nu votăm Guvernul Orban. Pentru că noi nu putem să susţinem un program de guvernare care ia măsuri împotriva românilor. (…) Dacă noi am participa la vot şi am vota guvernul, înseamnă că am fi de acord cu măsurile din programul de guvernare şi am fi parte a măsurilor pe care le iau împotriva românilor. De aceea, Partidul Social Democrat nu va participa la vot, iar cei care vor participa înseamnă că trădează Partidul Social Democrat şi vor trebui să plece din partid”, a mai spus premierul demis.

Viorica Dăncilă şi primarul general, Gabriela Firea, au participat, luni, la Opera Comică pentru Copii, la un eveniment dedicat combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor, derulat sub deviza “No drugs, no problems”.

Fostul vicepremier, senatorul PSD Paul Stănescu, a oferit, ieri, după ce a ieșit de la sediul central al DNA, niște declarații complet diferite de poziția oficială a social-democraților, în privința învestirii Guvernului Orban.

Pe de o parte, el afirmă că Guvernul PNL ar trebui învestit, deoarece România are nevoie de stabilitate, însă, pe de altă parte, susține că este membru de partid și că va face ceea ce va decide conducerea Partidului Social Democrat.

Citiți integral articolul aici.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă