15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăPaul Stănescu o întoarce ca la Ploiești, între stațiile Orban și Dăncilă

Paul Stănescu o întoarce ca la Ploiești, între stațiile Orban și Dăncilă

Pe de o parte, el afirmă că Guvernul PNL ar trebui învestit, deoarece România are nevoie de stabilitate, însă, pe de altă parte, susține că este membru de partid și că va face ceea ce va decide conducerea Partidului Social Democrat.

Sugestie sau intenție diferită?

 „Ceea ce este important pentru mine, ca parlamentar, ca cetățean, este ca acest Guvern să fie învestit pentru că România are nevoie de stabilitate. Eu sunt membru de partid. Ceea ce va decide partidul, asta voi face și eu. Votul PSD va fi unul politic, dar ceea ce vă pot spune eu este că acest Guvern trebuie învestit. România trebuie să aibă un Guvern și să aibă stabilitate”, a declarat Paul Stănescu, citat de știripesurse.ro.

Audiat la DNA

Fostul vicepremier şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt a fost audiat, ieri, la sediul central al DNA. Audierile au avut loc într-un dosar referitor la un proiect al Consiliului Judeţean Olt, din perioada 2011-2012, Stănescu fiind implicat doar în calitate de martor.

 „Eu am fost citat ca martor. Am fost citat, cred că marţi, am primit invitaţia prin telefon, am căzut de comun acord, am stabilit ziua şi ora şi apoi m-am prezentat. Nu are legătură cu niciun coleg de partid. De la Olt, din perioada în care eu eram preşedinte la Consiliul Judeţean. Am fost citat ca martor, am pe telefon, dacă vreţi vă arăt”, a declarat Paul Stănescu, luni, la Palatul Parlamentului, potrivit agenției Mediafax, după care a mai adăugat că a „dat declaraţie 10 minute, un sfert de oră, am băut cafeaua şi am plecat. Pot să spun că (n.r.- am fost întrebat doar) general, nu punctual, pentru că e complicat ca martor să îţi pună întrebări punctuale”.

Fostul vicepremier a mai precizat că dosarul vizează un proiect pe fonduri europene al Consiliului Judeţean Olt, din perioada 2011-2012, reiterând că a fost chemat doar în calitate de martor și că nu cunoaște niciun detaliu din dosar.

Nicio legătură cu vreun Guvern PSD

„Probabil că există un denunţ ceva, într-un proiect, proiect vechi. Proiectul cred că e din 2011-2012 la Consiliul Judeţean. Chiar cu bani europeni, de la fonduri europene. Nu ştiu din dosar. Pe mine m-au chemat în calitate de martor, am dat o declaraţie, am semnat-o şi am plecat. Era vorba de funcţie, probabil de aceea am fost chemat ca martor. Nu, eu nu am semnat nimic”, a mai completat acesta.

Social-democratul a mai menționat că nu vede nicio legătură cu vreun Guvern PSD și că Direcția Națională Anticorupție trebuie să își respecte activitatea.

„Cred că DNA trebuie să îşi facă datoria şi fiecare să cădem de comun acord, să mergem acolo şi să spunem ce avem de spus. Să nu facem speculaţii. Nu are legătură cu niciun Guvern. Asta cred (n.r. –că s-a pornit de la un denunţ dosarul). Asta cred că de la un denunţ. Nu am nicio problemă. Chiar nicio problemă”, a completat Paul Stănescu.

Cine este Paul Stănescu

În prezent, Paul Stănescu este senator ales în circumscripția electorală nr.30 Olt, aflându-se la primul mandat în Parlamentul României. În Camera Superioară a Legislativului a fost membru al Biroului Permanent, din decembrie 2016 și până în septembrie 2017, unde a deținut funcția de chestor. Social-democratul a primit din nou aceeași poziție, din septembrie 2019.

Stănescu este membru în Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare și face parte din grupul parlamentar de prietenie cu Republica Cipru, grupul parlamentar de prietenie cu Mongolia și grupul parlamentar de prietenie cu Republica Letonia.

Liderul filialei PSD Olt a ocupat inclusiv funcția de vicepremier în Guvernele social-democrate conduse de Mihai Tudose și Viorica Dăncilă, unde a fost responsabil de portofoliul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și al Fondurilor Europene.

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...
Ultima oră
Pe aceeași temă