6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăViorica Dăncilă: nu fac blat cu un contracandidat

Viorica Dăncilă: nu fac blat cu un contracandidat

“Bine. Oricine poată să spună orice. Alţii au spus luni că am fost şi mi-am făcut nu ştiu ce operaţii. Eu cred că pentru cineva care se respectă verifică astfel de lucruri. Dar eu nu pot să fac blat cu un contracandidat. Suntem candidaţi la prezidenţiale şi eu şi domnul Iohannis, deci nu poţi faci blat şi să câştige amândoi. Nu înţeleg logica”, a spus Dăncilă, la finalul Congresului extraordinar al PSD.

Întrebată dacă ALDE se va retrage de la guvernare, dat fiind că ar fi decis să facă o alianţă cu Pro România, Viorica Dăncilă a spus: “Vom lua decizii în funcţie de evenimentele care vor urma”. Desemnată oficial candidatul PSD în cursa pentru un mandat la Palatul Cotroceni, prim-ministrul Viorica Dăncilă, i-a criticat, potrivit Agerpres, pe actualul şef al statului Klaus Iohannis şi pe liderul USR, Dan Barna, susţinând totodată că este “mai puternică” decât cei care “nu fac altceva decât să ţipe de pe margine”.

“Sunt singurul candidat care îşi asumă guvernarea ţării, care are curajul şi voinţa de a mişca lucrurile pentru români. Sunt mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care nu fac altceva decât să ţipe de pe margine. Eu nu fug şi nu mă tem. O să continuu să lupt în fiecare zi pentru ca fiecărui român să îi fie mai bine aici, în ţara lui. Dragii mei colegi, istoria continuă să se scrie acum sub ochii noştri. Vă chem să strângem rândurile, să stăm aproape şi să luptăm cu toată puterea pe care am arătat că o avem. Vă chem alături de mine în această campanie care ne va decide viitorul. Împreună vom face să se împrăştie toate perdelele de fum pe care adversarii noştri le ridică în lipsă de viziune şi acţiune”, a declarat ea, la Congresul extraordinar al PSD, imediat după ce a fost desemnată candidat al partidului la alegerile prezidenţiale.

Dăncilă a afirmat că “pentru cel ce promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat demult”. “Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni a putut sta la adăpost de critici o perioadă. Cel ce a lipsit din peisajul ţării lui, a stat ferit un timp de contestări şi de polemici a crezut că nu are nicio responsabilitate pentru poporul român şi a adormit bine noaptea. Însă, vine momentul în care trebuie să răspundă atât pentru ce a făcut, cât şi pentru ce nu a făcut. Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să îţi aminteşti de poporul român după cinci ani în campanie este o dovadă de cinism. Este o dovadă de dispreţ pentru cei care au avut încredere în tine să le fii alături, să-i aperi, să te implici în rezolvarea problemelor pe care le au şi să-i asculţi. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat demult. Pentru noi, toţi ceilalţi, au trecut cinci ani de nimic”, a susţinut ea.

Liderul PSD a făcut aluzie şi la preşedintele USR, afirmând că acesta ar da dovadă de aroganţă. “Iar pentru cel care cere încrederea şi votul milioanelor de români promiţându-le doar că îi va da jos pe aceia care au făcut lucruri bune pentru oameni, neavând niciun plan pentru construcţie şi pentru reformă şi doar agăţându-se de teme moarte, aceasta este manifestarea unei disperări şi a unei lipse de viziune pentru ţară. Cum poţi să fii credibil că îţi pasă de români când nu poţi şi nu ştii să le oferi nimic? Tocmai aceia care sunt măcinaţi de lupte interne şi invalidaţi de toată lipsa de substanţă şi viziune politică strigă astăzi cel mai tare. ‘Dacă eram eu preşedinte’ înseamnă zero alegere şi înţelegere a ceea ce se întâmplă în societate, înseamnă aroganţă şi îndepărtare de oameni. De aceea, nu vor fi niciodată acolo unde îşi doresc, pentru că nu înţeleg românii şi nu se simt de-ai lor. Pe mine aroganţa nu mă reprezintă, iar dispreţul pentru români nu l-am simţit niciodată, pentru că de acolo vin, dintre oameni şi la oameni mă voi întoarce întotdeauna, pentru că ţin cu poporul român şi ţin cu ţara mea”, a spus Dăncilă.

Prim-ministrul a adăugat că PSD are de dus o luptă în faţa unor “adversari politici din ce în ce mai hotărâţi” să îi vadă pe social-democraţi “îngenuncheaţi, slăbiţi, dezorganizaţi şi fragmentaţi”. “Ştim deja că vor scoate toate armele şi ne vor ataca. Suntem conştienţi, dar suntem şi pregătiţi. Însă nu putem fi înfrânţi aşa de uşor cum cred în toată aroganţa lor, pentru că noi avem ceva ce ei nu şi-au putut însuşi niciodată, pentru că nu au simţit-o, apropierea de români. Noi nu am fost niciodată cei care au tăiat pensiile şi salariile. Noi nu am blocat măsuri menite să aducă mai bine în viaţa de zi cu zi a fiecăruia. Noi nu am fost cei ce dezbină şi seamănă ură. Noi nu am fost absenţi, noi nu am dispreţuit, noi nu am avut niciodată viziunea celor două Românii, a noastră şi a lor. Ei au stat ascunşi ani întregi pe margine doar ca să iasă în an electoral şi să înceapă cu ipocrizie să facă jocuri de imagine, să urce cu picioarele pe tragediile oamenilor în contexte în care îşi pot manifesta oportunismul politic”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă