7.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăPoliticăViorel Ştefan, fost preşedinte al Asociaţiei Armatorilor Portuari, revine în Guvern

Viorel Ştefan, fost preşedinte al Asociaţiei Armatorilor Portuari, revine în Guvern

Viorel Ştefan s-a născut pe 26 iulie 1954, în localitatea Mitoc, judeţul Botoşani. Este căsătorit şi are trei copii.

Viorel Ştefan este economist de profesie şi a terminat Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea Al.I.Cuza Iaşi.

Înainte de Revoluţie, a fost economist şi şef serviciu la NAVROM Galaţi.

Între anii 1991-1996, Viorel Ştefan a ocupat funcţia de director general la Compania de Navigaţie Fluvială Română NAVROM SA Galaţi. Între anii 1995-2001, a fost preşedintele Asociaţiei Armatorilor şi Operatorilor Portuari Fluviali din România.

Este membru al partidului de 25 de ani. Timp de 12 ani, până în 2008, Viorel Ştefan a fost senator PSD şi de atunci este deputat, fără întrerupere.

Între 2000 – 2004 a condus Comisia de Buget Finanţe de la Senat şi a fost ministru de Finanţe în 2017, în Guvernul Grindeanu.

Viorel Ştefan a fost înlocuit ulterior cu Ionuţ Mişa.

Întrebat atunci cum i s-a părut experienţa de la minister, Viorel Ştefan a răspuns: ”A fost un efort susţinut de 6 luni, ceea ce nu mi-a permis să fiu foarte vizibil pentru că muncesc foarte mult, e un minister foarte greu. Dacă ne amintim cum a început anul, bugetul cu întârziere (…) am început construcţia bugetului cu moştenirea ultimilor măsuri pe care le adoptase Guvernul tehnocrat şi nu a fost uşor. Am reuşit să facem un buget pe care l-am executat în primele patru luni”.

Comitetul Executiv PSD a votat, vineri, ca Viorel Ştefan să ocupe funcţia de vicepremier fără portofoliu.

Cele mai citite

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...
Ultima oră
Pe aceeași temă