Violeta Alexandru: Diferența între noi și PSD este că noi suntem responsabili

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, consideră că PSD nu a dorit să mărească pensiile cu 40% atunci când era la guvernare deși situația economică era alta iar omenirea nu era lovită de pandemia de coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 25.10.2020 - 14:39

„Dacă PSD avea determinarea să o facă, când a guvernat într-o situaţie economică incomparabilă cu cea pe care noi am guvernat-o, cu siguranţă putea să o facă, dar nu a dorit acest lucru. V-am subliniat mai devreme diferenţa dintre noi şi PSD este că noi suntem responsabili. Cu siguranţă, o creştere este justificată şi repet este cea mai delicată perioadă economică. Noi am făcut această creştere, PSD nu. Diferenţa este că noi nu promitem, ci facem lucrurile cu chibzuinţă şi cu un raţionament de a-i fi bine României şi pensionarilor noştri şi acum şi în perioada următoare. Nu se poate imagina o creştere a pensiei care să nu poată fi susţinută în buget.”, a explicat Violeta Alexandru sâmbătă seara într-o emisiune la România TV.

Ministrul Muncii așteapăt decizia Curții Constituționale, programată pentru data de 25 noiembrie, și speră că judecătorii vor ține cont de actuala conjunctură economică și de efectele pandemiei asupra economiei românești.

„Lucrurile nu şi-au revenit din punct de vedere economic. Sunt convinsă că va fi o decizie care va ţine cont de ceea ce se întâmplă în acest moment în România şi în Europa şi aşteptăm această decizie pe care eu personal o bănuiesc o decizie cumpănită, o decizie care ţine cont de situaţia ţării în acest moment şi ceea ce se va întâmpla anul viitor.”, a adăugat Violeta Alexandru.

Comentarii