6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăPoliticăVIDEO. Ludovic Orban anunță că nu vor fi introduse noi restricții

VIDEO. Ludovic Orban anunță că nu vor fi introduse noi restricții

“Avem proiectul privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. (…) Practic, nu introducem nicio restricţie nouă, păstrăm acelaşi dispozitiv”, a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că proiectul a derulat toată procedura legală.

“Am derulat toată procedura legală, am avut întâlniri cu grupul tehnico ştiinţific şi s-a realizat, împreună cu Centrul naţional de comandă şi conducere a intervenţiei, nota de fundamentare, de motivaţie – de ce trebuie prelungită starea de alertă şi a măsurilor care trebuie implementate, iar proiectul de hotărâre a fost aprobat în cadrul CNSU şi urmează să supunem spre aprobare proiectul de Hotărâre în Guvern”, a spus Arafat.

El a spus că din forma iniţială a fost scoasă din anexa 3, textul referitor la izolare şi carantinare.

Acest text va fi reintrodus după adoptarea legii privind izolarea şi carantinarea, a precizat Ludovic Orban.

“Până se aprobă legea va trebui să scoatem din anexa 3 – textul cu izolarea şi carantinarea, şi îl introducem imediat după intrarea în vigoare a legii, o să facem o şedinţă de Guvern extraordinară. Că avem un anumit temei legal în legea 55 art. 5, numai că în decizia CCR există o referire la procedurile prin care se realizează deciziile de izolare şi carantinare. Şi să nu avem niciun fel de discuţie pe tema asta. Prefer să aşteptăm votarea legii, promulgarea de către preşedinte, publicarea în Monitorul Oficial, intrarea în vigoare a legii şi, imediat, vom face o şedinţă de Guvern pentru a reintroduce în anexa 3 măsura izolării şi carantinării”, a precizat premierul.

Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă