Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO LIVE Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost urcat în Trenul Regal

Funeraliile Regelui Mihai I au început, sâmbătă, la Palatul Regal, în prezenţa membrilor familiei regale a României, a reprezentanţilor a zeci de case regale din întreaga lume, și a mii de români care au venit la București.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.12.2017 - 17:30

UPDATE 17:27 Trenul Regal a ajuns în Gara din Pitești. Mulțimea aclamă trecerea Trenului Regal. 

UPDATE 17:01 Trenul Regal va intra în câteva minute în gara din Pitești, însă nu va staționa acolo, ci va circula cu viteză foarte redusă. Aproximativ o mie de oameni s-au strâns în Gara din Pitești.

15:12: Trenul Regal, cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I, a plecat spre Curtea de Argeș.

______________________________

13.50: Slujba de înmormântare s-a încheiat. Sicriul Regelui Mihai I a fost scos din catedrala patriarhală. În continuare, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat la ora 14.40 cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş. Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României. Prezenţa presei şi a publicului va fi permisă la Gara Regală Băneasa.

________________________________________________

După o ceremonie religioasă desfăşurată în Sala Tronului, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost depus pe un catafalc în Piaţa Palatului, iar după un nou ceremonial religios şi militar, sicriul a fost aşezat pe un afet de tun şi cortegiul funerar a părăsit Piata Palatului Regal îndreptându-se către Catedrala Patriarhală. După un traseu care a durat aproximativ o oră, cortegiul funerar a ajuns la Patriarhie, unde este oficiată slujba religioasă de către PF Daniel.

 

 

11.20: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost aşezat pe un afet de tun şi cortegiul funerar părăseşte Piata Palatului Regal îndreptându-se către Catedrala Patriarhală.

Pe traseu, oamenii au aplaudat, au strigat ”Regele Mihai” şi ”Regele şi patria” şi au aruncat flori în calea cortegiului. Sunt oameni de toate vârstele, foarte mulţi fiind tineri şi numeroşi părinţi împreună cu copiii lor.

________________________________________________

10.59: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, aşezat pe catafalc în Piaţa Palatului Regal. 

Miile de oameni care asistă la ceremonial au aplaudat şi au strigat ”Regele Mihai”, ”Monarhia salvează România” şi ”Jos comuniştii!”. Cortegiul funerar a pornit spre Patrahie.

________________________________________________

10.00: A început un scurt serviciu religios în Sala Tronului de la Palatul Regal. Slujba este oficiată de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoţi. 

Apoi, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, cu stindardul regal şi cu Coroana de Oţel au fost scoase din Palatul Regal în Piaţa Palatului, în următoarea ordine: semnal de trompetă unic, un soldat care poartă crucea, clerul ortodox, sicriul purtat de opt militari, urmat de Majestatea Sa Custodele Coroanei şi Alteţa sa Regală Principele Radu. Au fost interpretate marşuri funebre şi au fost trase clopotele de la toate bisericile din împrejurimi.

Comentarii