Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Victor Negrescu: Pregătirile pentru preluarea președinției Consiliului UE, în linie dreaptă

România va avea de gestionat, în primele șase luni ale anului viitor, probleme „fierbinți“ ale Uniunii Europene, printre care și ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2018 - 18:24

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat că s-a intrat „în linie dreaptă“ cu pregătirea elementelor de comunicare publică şi a aspectelor bugetare pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Negrescu a prezidat, pe 10 septembrie, reuniunea reţelei comunicatorilor din cadrul ministerelor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în exercitarea viitoarei preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, şi şedinţa grupului de lucru pentru problematica bugetară dedicată mandatului pe care ţara noastră îl va exercita în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, potrivit unui comunicat dat publicității de MAE.

„Deţinerea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene presupune un efort colectiv, în care sunt implicate toate ministerele, precum şi alte instituţii publice, este o obligaţie ce decurge din calitatea sa de stat membru şi va reprezenta o etapă importantă pentru România în consolidarea profilului său european. Suntem conştienţi că succesul unei preşedinţii depinde, în mare măsură, de calitatea specialiştilor care sunt implicaţi, iar crearea reţelelor de experţi dedicate activităţilor de comunicare şi buget, a căror activitate s-a intensificat în ultimele luni, ne permite să eficientizăm eforturile instituţionale întreprinse de sistemul public pentru îndeplinirea cu succes a acestui mandat“, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul a menţionat că, beneficiind de sprijinul reţelei comunicatorilor din cadrul ministerelor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în exercitarea viitoarei preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, Ministerul Afacerilor Externe organizează briefinguri de presă, cu o frecvenţă lunară, care au ca temă atât pregătirea şi exercitarea mandatului, cât şi afacerile europene în general.

 

Un moment istoric pentru România

 

„Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene îşi propune să dea dovadă de viziune şi de spirit de inovare, rămânând în acelaşi timp în limitele tradiţiei mandatelor anterioare. Vom depune toate eforturile şi energia pentru închiderea în cele mai bune condiţii a cât mai multe dosare, urmărind în egală măsură, calitatea formulelor de compromis şi obţinerea unui acord în timp util. De aceea, este necesar ca publicul românesc să conştientizeze valoarea acestui moment istoric şi să fie la curent cu responsabilităţile care îi revin României în această calitate“, a subliniat Victor Negrescu.

România va asigura, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, preşedinţia Consiliului UE. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale Uniunii Europene la fiecare şase luni.   

Comentarii