25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăPoliticăUSR depune moțiune contra ministrului Energiei

USR depune moțiune contra ministrului Energiei

USR a anunțat, joi, 1 septembrie, că depune moțiune contra ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL).

USR este, ca număr de parlamentari, cel mai important partid de opoziție. Totuși, moțiunea simplă pe care o introduce USR nu poate avea succes în Parlament. Aceasta pentru că, în mod cert, parlamentarii PNL nu vor vota moțiunea. Pe de altă parte, nici PSD nu va vota moțiunea, a anunțat senatorul PSD Daniel Zamfir, într-o declarație la postul Digi 24. Cu alte cuvinte, deși PSD a sugerat că ministrul Virgil Popescu trebuie revocat, social-democrații vor ca demiterea să fie realizată de PNL și de premierul Ciucă.

Moțiunea simplă a USR ar urma să fie depusă chiar în ziua în care Guvernul aprobă compensarea prețurilor la energie. Proiectul Ordonanței de Urgență pentru compensarea prețurilor a fost elaborat chiar pe baza datelor transmise de ministrul Virgil Popescu. Cele mai recente date pe acest subiect au venit de la Ministerul Energiei cu o zi înainte, miercuri.

Moțiune contra ministrului Energiei, chiar în ziua când se aprobă compensarea prețurilor

Doi dintre cei care au sugerat demiterea ministrului PNL Virgil Popescu sunt Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Mihai Tudose, vicepreședinte PSD. Ambii au spus însă că revocarea ministrului Energiei ar trebui să fie o inițiativă a premierului Ciucă, acesta fiind și președintele PNL. Dacă va avea loc o remaniere a Executivului, Tudose ar putea deveni ministru. Despre fostul premier Tudose se spune că ar putea prelua chiar Ministerul Energiei.

Dintre actualii miniștri, se estimează că vor fi schimbați ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL) și ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD). Cel mai recent însă, PNL a lansat critici și împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi (PSD).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...
Ultima oră
Pe aceeași temă