Un independent s-a aflat la 17 voturi de a fi ales deputat

La alegerile parlamentare din acest an, un candidat independent s-a aflat mai aproape ca oricând de a accede în Legislativ. Doar 17 voturi îi mai trebuiau ONG-istului Valeriu Nicolae pentru a primi un mandat de deputat.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

13.12.2020 - 21:43

Nicolae a primit 16.343 de voturi în circumscripția în care a candidat – București. El făcuse mai multe constestații, iar în urma uneia dintre ele a descoperit că 15 voturi au fost incorect anulate, iar încă 8 au fost înregistrate greșit. Repararea erorii l-a apropiat pe Nicolae de atingerea pragului, însă tot nu suficient. Celalalte contestații au fost însă respinse de BEC, ca fiind tardive. 

Expertul electoral Septimiu Pârvu, de la Expert Forum a criticat, la rândul său, decizia Biroului Electoral Central. „BEC  a respins prin Decizia 173 cererile lui Valeriu Nicolae pe motiv că sunt tardive. Dar cele de zilele trecute cum au fost acceptate? Legea nu prevede niciun termen. Mi se pare ca asta e o interpretare abuziva, iar BEC a comis-o. În alte țări, se renumară voturile automat dacă sunt diferențe mici, întrucat e foarte posibil să fie erori. Eu, dacă aș fi în locul candidatului, aș contesta cât mai repede decizia la Curtea de Apel București," a scris Pârvu, pe Facebook.

Valeriu Nicolae a anunțat deja că va contesta decizia BEC.

 

Comentarii