Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turcan, despre revenirea la starea de urgență

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a declarat că "virusul este în comunitate şi trebuie să ne autoeducăm în concordanţă cu restricţiile ce se impun", revenirea la starea de urgenţă depinzând de efortul pe care cetăţenii sunt dispuşi să-l facă.

Share

Rl online 0 comentarii

22.06.2020 - 15:08

"Am văzut, la final de săptămână, evenimente în ţară, imagini în care românii, din dorinţa de a folosi la maximum noile măsuri de relaxare şi de a recupera timpul în care au stat în izolare, să nu mai ţină cont de aceste restricţii care trebuie să devină în perioada următoare de timp o constantă în viaţa noastră. Viaţa noastră s-a schimbat, nu mai este aceeaşi. Virusul este în comunitate, în societate va trebui noi înşine să ne autoeducăm, astfel încât raportul efort individual - efort al instituţiilor să rămână în continuare unul echilibrat. Până acum am avut o gestiune bună, şi din perspectiva autorităţilor în gestionarea crizei, dar şi din perspectiva oamenilor", a afirmat Raluca Turcan.

Vicepremierul a adăugat că revenirea la starea de urgenţă depinde de efortul pe care sunt dispuşi să îl facă în continuare cetăţenii.

"Aş vrea să nu ne gândim la revenirea la scenariul de stare de urgenţă şi am spus: lucrul acesta depinde foarte mult de efortul pe care sunt dispuşi să îl facă în continuare oamenii, în acord cu deciziile guvernamentale. Noi vrem relaxare, pentru că această relaxare are un impact pozitiv şi asupra vieţii sociale şi asupra repornirii activităţii economice, dar relaxarea trebuie obligatoriu acompaniată de o schimbare a conduitei oamenilor, care, pur şi simplu, trebuie însuşită şi să devină practică normală", a spus Turcan, la Alexandria.

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, au fost prezenţi, luni, în Teleorman, într-o vizită de lucru.

Comentarii