11.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăPoliticăTudose (PSD) susține că liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu are ce căuta...

Tudose (PSD) susține că liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu are ce căuta în politică

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) consideră că președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, nu este potrivit să activeze în politică și că ar putea pierde conducerea PNL.

Mihai Tudose a făcut aceste comentarii într-un interviu acordat postului Prima News. În condițiile în care PSD și PNL sunt partide aliate la guvernare dar, probabil, vor fi rivale în alegerile din anul 2024, Mihai Tudose a fost întrebat de jurnalist dacă îi place cum face politică Nicolae Ciucă.

“Nu, dânsul nu-i pentru chestia asta, după opinia mea (…). Fiindcă nu-i din filmul ăsta. O viaţă a făcut altceva”, a răspuns Mihai Tudose. Tudose a afirmat că nu-l vede pe Ciucă în poziția de candidat la funcția de președinte al României. Mai mult chiar, “dacă PNL iese prost la alegerile europarlamentare, domnul Ciucă nu va mai fi preşedintele PNL, hai să fim serioşi”, a susținut Mihai Tudose.

Alegerile pentru Parlamentul European sunt programate în perioada 6 – 9 iunie 2024 în toate țările membre UE. Ulterior, în România se vor desfășura alegerile locale, alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale. Cu privire la candidații pentru funcția de președinte al României, PSD îl va propune, probabil, pe Marcel Ciolacu, iar PNL îl va propune pe Nicolae Ciucă.

După cum se știe, atât Mihai Tudose (PSD) cât și Nicolae Ciucă (PNL) au deținut funcția de prim-ministru al României. Din anul 2019, Tudose este europarlamentar. În ultimii ani, despre Tudose s-a vehiculat ideea că va reveni într-o funcție politică în România, în calitate de ministru. La finalul anului 2023, conducerea PSD a decis ca Tudose să fie coordonatorul campaniei electorale a PSD pentru alegerile europarlamentare.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

România concurează Turcia, oferind o alternativă la “Coridorul Sudic”. Un terminal LNG, la Constanța, va primi până la 9 miliarde de metri cubi pe...

Comisia economică mixtă România - Azerbaidjan se va reuni la 1 aprilie 2024 iar una dintre temele întâlnirii va fi viitorul terminal de gaz...

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă