17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăTomac, după ce Dăncilă a anunţat că va fi dată OUG pentru...

Tomac, după ce Dăncilă a anunţat că va fi dată OUG pentru contestaţia în anulare

”Cred că dacă vor da această ordonanţă, o vor face într-o zi în care, cel mai probabil, Avocatul Poporului va pleca în concediu, pentru că este o acţiune premeditată.

Atunci când Guvernul doreşte să iniţieze ordonanţă de Guvern cu scopul de a-l sprijini pe Liviu Dragnea în mod direct, Avocatul Poporului, dintr-o dată, aflăm că nu mai este la birou şi că este plecat în concediu. Nu mai este nimic întâmplător din acest punct de vedere. Domnul Ciorbea a devenit un fel de avocat roşu şi nu un avocat al poporului, pentru că nu-l preocupă probleme fundamentale, un avocat al CEx-ului PSD şi nicidecum al poporului şi a demonstrat-o în repetate rânduri. De fiecare dată când i-am cerut să conteste o ordonanţă, fie că ne referim la educaţie, fie că ne referim la legi care vizează justiţia, a fost de negăsit.

Şi asta este convingerea mea, că şi de această dată, Victor Ciorbea va face front comun cu Liviu Dragnea”, a declarat Eugen Tomac pentru Mediafax.

Declaraţia liderului PMP vine în contextul în care Tudorel Toader a anunţat, duminică, că ministerul Justiţiei a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Acesta a mai spus că cel mai probabil varianta OUG va fi aleasă şi în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, dar în acest caz aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi la Antena 3, că faptul că Guvernul vrea să emită OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite nu împiedică deloc lupta împotriva corupţiei. Şeful Executivului a reiterat ideea că oficialii europeni sunt dezinformaţi şi că va discuta cu aceştia, miercuri şi joi, perioadă în care va fi la Bruxelles.

„Am discutat cu ministrul Justiţiei despre această OUG care dă posibilitatea unui proces corect. Cred că dincolo de faptul că vorbim de statul de drept, despre justiţie, trebuie să vorbim şi despre aceste drepturi ale acestor oameni. Trebuie să vedem cum putem îndrepta aceste lucruri. Trebuie să dăm şi acestor oameni o şansă. Am văzut declaraţiile de la Bruxelles. Am văzut că se vorbea despre amnistie. Noi vorbeam despre completele de 5, ceea ce întăreşte încă o dată ce am spus şi anume faptul că e foarte multă dezinformare în PE. Am să vorbesc la Bruxelles. Nu ştiu dacă vor lua în considerare. Mi-a rămas în minte ceea ce a spus preşedintele CE, Jean-Claude Juncker care a spus că niciodată nu se va abate de la respectarea statului de drept, a luptei împotriva corupţiei. Unde sunt drepturile celor care au fost condamnaţi cu completuri de judecată care nu sunt legale? Statul de drept. Într-un stat de drept toată lumea se aşteaptă la un stat echitabil. Faptul că vrem să dăm această OUG nu împiedică cu nimic lupta împotriva corupţiei. Eu cred că d ă posiblitatea celor condamnaţi oportunitatea să îşi dovedească nevinovăţia în faţa unor complete corecte”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi seară la Antena 3.

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă