10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu: "Până nu conduci Trabantul bine, nu discutăm de Formula 1"

Tăriceanu: “Până nu conduci Trabantul bine, nu discutăm de Formula 1”

“Până una – alta, eu nu am nicio informaţie directă de la primul-ministru cu privire la dorinţa domniei sale de a face o restructurare. Actuala formulă de guvernare care se bazează pe o coaliţie PSD – ALDE a fost subiectul unui protocol convenit şi aprobat de cele două partide, în decembrie 2016, după alegeri. Produsul acestei înţelegeri este actuala formulă de guvernare. Ca atare, (…) dacă se doreşte aşa ceva, ceea ce eu nu sunt 100% convins, premierul poate să vină să spună într-o şedinţă de coaliţie şi să discutăm la nivel informal, mai întâi, despre dorinţa, intenţia şi soluţii. (…) Văd că se fac diverse comentarii, cum să fie Guvernul ca să nu performeze ca un Trabant şi să performeze ca o maşină de Formula 1. Eu sunt de părere – care mai ştiu cu maşinile cum stă treaba – că este bine întâi să înveţi să conduci Trabantul bine şi după aia îţi pui problema de Formula 1. Până nu conduci Trabantul bine nu are rost să discutăm de Formula 1”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu marţi la Senat.

El a adăugat că este posibilă “o evaluare a calităţii actului de guvernare” după şase luni de la instalarea actualului Guvern.

”Sunt convins că după şase luni de la instalare se poate face o evaluare. Aşa am înţeles şi de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea, (…) în luna decembrie. Este foarte posibil să facem o evaluare a calităţii actului de guvernare după şase luni. Nu mi s-ar părea nimic anormal, dar nu am discutat lucrul acesta”, a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă “tensiunile din PSD afectează Coaliţia”, Tăriceanu a răspuns: “Relaţiile de până acum în Coaliţie au fost foarte bune în pofida unor informaţii care au încercat să distorsioneze realitatea. Am rezistat la proba timpului şi în ceea ce priveşte relaţiile în Coaliţie şi în ceea ce priveşte capacitatea şi performanţa miniştrilor noştri la Guvern”.

Totodată, Tăriceanu a spus că nu există o sincopă între Guvern şi Coaliţie. “Nu există această sincopă între Guvern şi Coaliţie şi sper să nu existe nici în viitor atâta vreme cât Guvernul va urmări agenda politică a guvernării pe care am aprobat-o în Parlament”, a arătat el.

De asemenea, Tăriceanu a precizat că niciodată nu o să dea public sfaturi “unui premier în funcţie”, susţinut de partidul pe care îl conduce.

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Ramzan Kadîrov se antrenează într-o sală de fitness după ce s-a anunțat că e pe moarte

Omul forte din Cecenia, Ramzan Kadîrov, a publicat un videoclip în care arată cum se antrenează într-o sală de fitness, într-o aparentă intenţie de...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă