9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu este de acord să nu existe amnistie pentru corupţie

Tăriceanu este de acord să nu existe amnistie pentru corupţie

”I-am explicat că avem reserve foarte serioase în privinţa extinderii dreptului de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţele emise de Guvern, dintr-un motiv simplu: (…) ar rezulta un Guvern extreme de slăbit, care nu ar mai puta să exercite funcţia de legislative delegate. Evident, şi mai grav, transformâm şi mai mult Curtea Constituţională într-un aribtru politic”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, ALDE nu a fost împotriva întrebărilor de la referendum, ci împotriva modalităţii în care s-a organizat scrutinul, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, informează news.ro.

,,Vreu să se înţeleagă foarte bine că ne-am opus acestei şmecherii de a organiza simultan referendumul cu alegerile, pentru că rezultatul a fost o lipsă de dezbatere cronică pe temele europene, care sunt foarte importante”, a mai spus liderul ALDE.

Delegaţia ALDE a fost formată din preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general, Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu.

Tot miercuri, Iohannis se va consulta cu reprezentanţii grupului parlamentar Pro Europa, ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi ai PSD.

Marţi, șeful statului a discutat cu reprezentanţii PNL, USR şi ai UDMR.

Cele mai citite

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

Ministerul Finanțelor lucrează la o nouă reformă fiscală. Când ar putea fi adoptată

Ministerul Finanţelor lucrează la diferite scenarii ale reformei fiscale cerute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar adoptarea ei ar trebui să aibă...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă