16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu este de acord să nu existe amnistie pentru corupţie

Tăriceanu este de acord să nu existe amnistie pentru corupţie

”I-am explicat că avem reserve foarte serioase în privinţa extinderii dreptului de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţele emise de Guvern, dintr-un motiv simplu: (…) ar rezulta un Guvern extreme de slăbit, care nu ar mai puta să exercite funcţia de legislative delegate. Evident, şi mai grav, transformâm şi mai mult Curtea Constituţională într-un aribtru politic”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, ALDE nu a fost împotriva întrebărilor de la referendum, ci împotriva modalităţii în care s-a organizat scrutinul, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, informează news.ro.

,,Vreu să se înţeleagă foarte bine că ne-am opus acestei şmecherii de a organiza simultan referendumul cu alegerile, pentru că rezultatul a fost o lipsă de dezbatere cronică pe temele europene, care sunt foarte importante”, a mai spus liderul ALDE.

Delegaţia ALDE a fost formată din preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general, Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu.

Tot miercuri, Iohannis se va consulta cu reprezentanţii grupului parlamentar Pro Europa, ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi ai PSD.

Marţi, șeful statului a discutat cu reprezentanţii PNL, USR şi ai UDMR.

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă