21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăPoliticăSurse: PSD l-ar putea susține pe Geoană la Președinția României iar Ciolacu...

Surse: PSD l-ar putea susține pe Geoană la Președinția României iar Ciolacu să rămână premier

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, le-ar fi prezentat aliaților din PNL propunerea ca Mircea Geoană să fie susținut de PSD pentru a deveni președinte al României, afirmă surse politice citate de site-ul G4media.

În schimbul acestei susțineri la Președinția României, Mircea Geoană, după ce ar ajunge șef al statului, ar urma să-l mențină pe Marcel Ciolacu în funcția de premier.

Ciolacu ar fi lansat această variantă către PNL după ce PNL a refuzat să-l accepte pe Ciolacu drept candidat unic al coaliției PNL – PSD la alegerile prezidențiale din septembrie 2024. Mai mulți lideri liberali, inclusiv Nicolae Ciucă, au declarat în mod repetat că PNL va avea un candidat propriu la alegerile pentru funcția de președinte al României.

Nicolae Ciucă a evitat să confirme că el va fi candidatul PNL dar toate indiciile converg spre această ipoteză. În ziua de vineri, 14 iunie 2024, este programată o ședință a președintelui PNL cu liderii filialelor județene. În urma acestei ședințe ar putea fi anunțată oficial candidatura lui Nicolae Ciucă la funcția de președinte al României.

Mircea Geoană este încă secretar general adjunct al NATO însă mandatul îi expiră în anul 2024. Geoană și-ar putea anunța oficial candidatura la funcția de președinte al României imediat după Summit-ul NATO care se va desfășura la Washington în perioada 9 – 11 iulie 2024.

Geoană nu este membru în niciun partid politic ceea ce înseamnă că ar candida la Președinția României ca independent. Înainte să devină secretar general adjunct la NATO, Geoană a avut mai multe funcții politice în România, inclusiv pe aceea de președinte al PSD.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă