9.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăPoliticăSorin Grindeanu cere anchetă pentru ajutorul de stat acordat companiei Blue Air

Sorin Grindeanu cere anchetă pentru ajutorul de stat acordat companiei Blue Air

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vrea declanșarea unei anchete penale care să urmărească modul în care a fost acordat ajutorul de stat companiei Blue Air.

„Compania a intrat în acea formă premergătoare falimentului, concordatul, în octombrie 2020. Au intrat în această formă în uma deciziei unui judecător. În iulie 2021, această companie a informat Ministerul Transporturilor, deci acest domn, pe domnul Drulă, că nu mai poate plăti ratele aferente acestei sume de 300 de milioane. Au accesat aceste sume din octombrie 2020 până în 2021, acest ajutor de stat de 300 de milioane. În decembrie 2020 un judecător a spus că firma e aproape de faliment”, a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor afirmă că „este o problemă” faptul că statul nu a verificat compania la momentul acordării ajutorului de stat.

„Că statul înainte să acorde acest ajutor de stat fără să verifice, asta e o problemă. Cred că trebuie început cu toamna anului 2020, când s-a dat suma de 300 de milioane de lei ajutor de stat. Ca cetățean, aș vrea să știu dacă aceste 300 de milioane dați ca ajutor de stat din banii tuturor au avut aceste garanții îndestulătoare, fiindcă acuma dacă vii să le execuți, nu le mai găsești”, insistă Sorin Grindeanu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, aduce lămuriri despre candidatura sa la președinția României

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, aduce lămuriri cu privire la o posibilă candidatură a sa la președinția României, despre care s-a tot...

Ce bugete au programele lansate de AFM, în 2024

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat recent lista programelor care vor fi lansate, în acest an, și bugetele disponibile. Vedeta este de...
Ultima oră
Pe aceeași temă