Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sondaj / Ion Lungu pierde primăria Sucevei după 16 ani

Suceava intră definitiv în rândul orașelor unde rezultatele alegerilor locale contrazic trendul național. În 2016, în ciuda valului pro-PSD, Gheorghe Flutur a câștigat președinția Consiliului Județean.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

25.09.2020 - 12:20

Pe fondul dominației liberale, Dan Ioan Cușnir (PSD) este foarte aproape de o victorie importantă la primăria municipiului Suceava.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat la începutul acestei săptămâni de o casă de sondare din București, Cușnir se află în cvasi-avantaj, conducând cu 31% din intenția de vot, față de Ion Lungu, care are 29%. Nici în cele mai negre coșmaruri Ion Lungu nu se vedea căzând sub pragul de 30%, dar absența sa din campanie, evitarea întâlnirilor cu electoratul și a dezbaterilor televizate au dezamăgit publicul sucevean. Deși, înainte de campanie, actualul primar era cotat cu o intenție de vot mult peste cea a contracandidaților, așteptările privind eșecul său la alegeri erau destul de mari. Lungu era bine situat în sondaje numai pentru că nu avea un contracandidat de calibru. Prestația ireproșabilă a lui Dan Ioan Cușnir în timpul campaniei i-a convins pe suceveni că există o alternativă reală. Din acel moment, Lungu a început să scadă. Duminică, o mobilizare la vot a electoratului din municipiului Suceava i-ar asigura lui Cușnir o victorie meritată.

 

 

Comentarii