10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăSocial democrata Maria Grapini a semnat Rezoluţia PPE privind Revoluţia din România

Social democrata Maria Grapini a semnat Rezoluţia PPE privind Revoluţia din România

Maria Grapini a semnat Rezoluția dedicată României, la 30 de ani de la Revoluție, alături de alți eurodeputați români și va lua cuvântul, astăzi, 16 decembrie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, în care Revoluția din Decembrie 1989 va avea un punct special pe ordinea de zi, pentru a reaminti Europei cine suntem și cu cât sacrificiu am reușit să ne luăm rația de libertate.

Maria Grapini va aduce un omagiu eroilor Revoluției si va cere instituțiilor europene  respect pentru poporul român care a luptat, cu demnitate și curaj, pentru căderea regimului comunist și pentru drumul european al României.

“Fără Revoluția făcută de români împotriva regimului comunist, Europa nu ar fi fost completă, cu state democratice!

“În acești 30 de ani, indiscutabil, România s-a schimbat. Din multe puncte de vedere, avem acum țara pe care cu toții am visat-o, cu oameni liberi, în măsură să-și decidă singuri soarta, liberi să călătorească, liberi să gândească, liberi să spună DA sau NU, liberi să-și ofere multe dintre cele care le-au lipsit cu desăvârșire în regimul trecut.

România se află, acum, în rândul țărilor membre ale Uniunii Europene, ale NATO, este un stat pe care partenerii noștri s-au bazat și se bazează, cu încredere, este liberă, democrată, suverană și independentă,’’ a scris Maria Grapini în “elogiul martirilor timişoreni”

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă