Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Severin: George Maior acționează împotriva Guvernului

Share

Adrian Severin 0 comentarii

Actualizat: 28.08.2018 - 15:16

Ambasadorul României în SUA, dl George Maior, a găsit cu cale să îl acuze pe fostul Primar al New Yorkului, fost procuror federal implicat în lupta împotriva crimei organizate și avocat al Președintelui Donald Trump, dl Rudolph Giuliani, că i-ar fi scris Președintelui României o scrisoare privind subminarea statului de drept prin încălcarea drepturilor omului de către binomul SRI-DNA, sub influența lobbyului făcut de românii certați cu legea. Dl Maior nu a avut, în schimb, nici o reacție față de scrisoarea senatorului McCain, “scrisă de pe patul morții”, cu numai câteva zile înainte de a trece la cele veșnice, prin care acuza Guvernul României de subminarea statului de drept prin reprimarea brutală a demonstrației ilegale a așa-zișilor reprezentanți ai diasporei.

Este evident, astăzi, că acea scrisoare nu era numai rezultatul lobbyului celor certați cu drepturile omului, ci și un fals ordinar. La data la care scrisoarea respectivă ar fi putut fi scrisă, senatorul McCain nu mai era în măsură să scrie nici o scrisoare, iar dacă ar fi putut scrie una, cu siguranță România ar fi fost ultima sa grijă.

Din această abordare cel puțin discriminatorie rezultă că ambasadorul George Maior acționează împotriva Guvernului țării pe care o reprezintă. Acesta este un motiv suficient pentru imediata să rechemare de la post.

Ministrul Teodor Melescanu trebuie să declanșeze imediat procedura de rechemare, pe care Președintele României este obligat să o oficializeze, dispozițiile Constituției în acest caz fiind similare celor referitoare la revocarea procurorilor cu funcții de rang înalt, a căror interpretare a fost deja clarificată de CCR.

Comentarii