21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomePoliticăSenatoarea Șoșoacă propune "anexarea teritoriilor istorice ale României" din Ucraina

Senatoarea Șoșoacă propune “anexarea teritoriilor istorice ale României” din Ucraina

Senatoarea Diana Șoșoacă lansează o propunere legislativă în care susține că România ar trebui să realizeze “anexarea teritoriilor istorice” care ar fi aparținut, cândva, statului român și care, acum, aparțin Ucrainei.

Teritoriile pe care le menționează Diana Șoșoacă sunt următoarele: “Nordul Bucovinei, Herța, Buceagul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina”.

Inițiativa Dianei Șoșoacă este prezentată într-un comunicat de presă transmis de partidul SOS, care este condus de Diana Șoșoacă. Potrivit acestui comunicat, senatoarea Șoşoacă a depus luni, 20 martie, la Senat, propunerea legislativă intitulată “Lege pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”. Propunerea legislativă are mai multe puncte. Unul dintre puncte este următorul:

Art. 3

România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”

Potrivit Expunerii de motive, ”prin acest demers dorim să fie anulat cel mai mare act de trădare postdecembrist, – respectiv Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, ratificat prin Legea nr. 129/1997- prin care s-a recunoscut Pactul Ribbentrop-Molotov. De asemenea, prin acest demers dorim să recuperăm identitatea culturală, tradițiile, obiceiurile și religia populației românești estimată la aproximativ 1 milion de români, inclusiv familii mixte”.

Diana Șoșoacă este senator ales pe listele AUR dar a părăsit acest partid iar acum este senator neafiliat. După ce a ieșit din AUR, senatoarea Șoșoacă a fondat partidul SOS.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scene macabre într-un avion. O femeie a murit de atac de cord în timpul zborului, pasagerii credeau că doarme

Abia după aterizarea la Nisa, calatorii au realizat ce s-a întâmplat. Pasagerii își strângeau bagajele și se pregăteau să coboare din avion, când...

Turiștii din Veneția sunt disperați. Croazierele pe canale nu vor mai ajunge într-un loc emblematic al orașului

Ambarcațiunile vor evita bazinul San Marco și canalul Giudecca, dar alunecând în lagună de-a lungul canalului Malamocco-Marghera și virând apoi spre canalul Vittorio...

De 5 ori mai multe țigări de contrabandă capturate în zona de sud comparativ cu 2022

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape dublul volumului capturilor înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies