11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăPoliticăSemi-Schengenul trebuie oprit cu orice pret

Semi-Schengenul trebuie oprit cu orice pret

Nehammer a folosit Romania si Bulgaria drept tapi ispasitori pentru esecul guvernarii conservatoare in problema migratiei.

Autor: Outis @unaltnimeni

Acum, Austria vrea sa arunce motanul in curtea romanilor si bulgarilor fortind transformarea acestor tari în imense tabere de refugiati precum Turcia, Grecia si Italia. 

Migratia in masa nu raspunde nici unei morale ‘umanitare’. Migratia in masa este marea crima umanitara insasi. In privinta oamenilor pusi in miscare, ea creeaza motivatii si asteptari false; ii dezumanizeaza prin instrumentalizare, obiectificare si manipulare; ii dezindividualizeaza prin dezradacinare, masificare și aculturare fortata sau enclavizare.

In popoarele receptoare, ea distruge liantul solidaritatii care rezulta din destine impartasite, tesatura sociala bazata pe incredere, loialitate si reciprocitate, cultura rezultata din indelungata convietuire si transmisa istoric prin traditie.

Citește integral acest articol în Academia Cațavencu!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă