Ședință fulger la PSD, în care se discută despre organizarea de mitinguri de protest

O ședință informală cu reprezentanți ai filialelor județene are loc duminică seara, la sediul central al PSD, discuțiile vizând organizarea unui miting la Craiova pe 9 decembrie, manifestare anunțată de săptămâna trecută, potrivit unor surse din partid.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 04.12.2017 - 12:45

Ședința are loc și în contextul în care în ultimele zile a avut loc un schimb de replici între primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și premierul Mihai Tudose, pe tema organizării târgului de Crăciun în Piața Victoriei. Nici primarul general, nici premierul nu sunt prezenți la discuțiile de la sediul PSD, au precizat sursele citate.

Între participanții la ședință, care are loc în prezența președintelui PSD, Liviu Dragnea, se află secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, vicepremierul Paul Stănescu, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă la Antena 3 că premierul Mihai Tudose a "găsit o manieră incorectă și necolegială" de a o "admonesta public" pentru o decizie care a fost luată de instituțiile subordonate Primăriei Capitalei.

"Precizez faptul că în prima parte a zilei au apărut incomplete (stenogramele), ulterior au fost completate. Cred că au murit prea mulți români la Revoluție, cei mai mulți tineri, pentru a ne mai fi frică de ceva și a nu ne exprima punctul de vedere dacă este susținut cu argumente, fie că suntem la o televiziune, fie că suntem, cum este cazul meu, la primărie sau în cadrul partidului. Am ajuns la situația în care să îmi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit după ce domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider, și necolegială de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituțiile subordonate primăriei", a spus primarul.

Gabriela Firea a afirmat că s-ar fi așteptat ca premierul să îi dea un telefon sau să îi solicite o întâlnire, dacă avea ceva să îi comunice.

În presă au apărut stenograme care redau discuții în contradictoriu între primarul Gabriela Firea și premierul Mihai Tudose privind organizarea târgului de Crăciun în Piața Victoriei.

Pe 30 noiembrie, prim-ministrul a afirmat că "nu este cea mai inspirată decizie" organizarea unui târg în Piața Victoriei.

"Nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. (...) În primul rând, (...) pe unde ajunge omul acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Nu știu, e complicat", a declarat șeful Guvernului, la Palatul Victoria.

Comentarii